Folytatódik az embertelen razzia Ukrajnában, már halálos áldozata is van a kényszersorozásnak

Vágólapra másolva!
Erőszakos toborzás zajlik Ukrajnában, már halálos áldozata is van az embertelen razziáknak. A hatósági emberrablások pedig már napi szintűek az EU-ba igyekvő országban.
Vágólapra másolva!

„A civil lakosságra ráeresztették Zelenszkij vérszomjas kutyáit” – így értékelik az ukránok azt, hogy szörnyű brutalitással szinte mindenhol hadkiegészítő kommandók vadásznak a 18 és 60 év közötti hadköteles korú férfiakra. 

Ukrán sajtóhírek szerint az ukrán elnök fel van háborodva azon, hogy 2024-ben – az előző évhez képest – egymillióval több hadköteles kapott halasztást a mozgósítás alól. Jelenleg tehát több mint másfél millió fő rendelkezik valamilyen felmentéssel. A tények azt bizonyítják, 

az emberek hajlandóak az utolsót is kifizetni annak érdekében, hogy ne vigyék el őket a frontra.

Hatalmas a korrupció; akinek van pénze, kifizeti, hogy ne vigyék el, akinek pedig nincs, az megy a húsdarálóba az egyébként fegyvert forgatni tudó rendőrök és hadkiegészítők helyett. 

Sosem látott utcai terror 
Az elmúlt napok minden eddiginél durvább embervadászata azonban már a Volodimir Zelenszkijben mélyen hívőket is elbizonytalanította - írja a Magyar Nemzet.

Az ukrán települések utcáit ellepték a maszkos fegyveresek, akik szó szerint vadászni kezdtek a hadköteles korú férfiakra. Kijev, Hmelnyickij, Harkov, Odessza, Lemberg és Ungvár még nem látott hasonló kegyetlen akciókat. Kárpátalja megyeszékhelyén például a városközpontból szó szerint elrabolták az embereket.

Volt, akit elektromos sokkolóval kényszerítettek arra, hogy beszálljon a buszba. 

Legutóbb az Origo arról is beszámolt, agyonvertek egy férfit a kárpátaljai toborzó központban az ukrán katonák.

Kijevben egy koncertről hazafelé igyekvőket hurcoltak el, de volt, ahol még sztriptízbárokba is bementek a katonák és onnan vitték el az embereket. Ilyenre még soha nem került sor a háború kitörése óta, ami arról tanúskodik, az ukrán vezetés rendkívül el lehet keseredve a háború jelenlegi állása miatt. 

A toborzásnak halálos áldozatai is vannak. A toborzók legutóbb Odesszában vertek halálra egy férfit. Ha pedig valaki bírósági ügyet mer az ilyen esetekből csinálni, azt halálosan megfenyegetik. A halotti orvosi jelentéseket pedig többnyire meghamisítják.

Már az ukrán elit is lázad
Zelenszkij elgondolásaival már nagyon sokan nem értenek egyet Ukrajnában. Persze az ilyen emberek 

disszidálni kényszerülnek Ursula von der Leyen asszony legkedvesebb demokráciájából.

Artem Dmitruk ukrán parlamenti képviselő nemrég szintén arra kényszerült, hogy őszintesége és kritikus hozzáállása miatt elmeneküljön az országból. Dmitruk legutóbb annak a véleménynek adott hangot, miszerint Zelenszkij irodája adott parancsot az újabb mozgósítási razziákra.

Úgy fogalmazott:

Az Elnöki Iroda egyértelmű parancsot adott ki: határozottan kell fellépni a megfelelő eredmény érdekében: mindenkit el kell fogni! 

"Bizonyítványok, igazolások, halasztások, rokkantsági papír stb.… nem működnek ezentúl! Mindenkit be kell vinni a hadkiegészítő parancsnokságra. Majd ott eldöntik, hogy mi legyen a sorsod - mondta.

Dmitruk szerint a gyerekeket is el fogják vinni, és az irodáikban majd kötelezik őket a szolgálatra (18 éves koruktól). Végül elmondják majd, hogy önkéntesen jelentkeztek.

Hozzátette, mindenkit megfigyelnek, akik a közösségi felületeken írnak vagy beszélnek a történtekről. Rájuk is ki van adva a parancs: kegyetlenül kell bánni velük!

Kérem, akinek lehetősége van rá, az maradjon otthon. Ne járjatok edzőtermekbe és közösségi helyekre! Ráadásul már azon gondolkodnak, hogy hamarosan a lakásokba is bemennek értetek! Ez már a vég! Előbb azonban a szállodákat fogják felforgatni!

- hangsúlyozta Dmitruk a Telegramon.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!