Rakétatámadás érte Kijevet

A Kinzsal rakétarendszerrel felszerelt MIG-31 vadászrepülőgép 2020. június 24-én Moszkvában, Oroszországban (Fotó: AFP)
A Kinzsal rakétarendszerrel felszerelt MIG-31 vadászrepülőgép 2020. június 24-én Moszkvában, Oroszországban (Fotó: AFP)
Vágólapra másolva!
Az orosz erők rakétatámadást indítottak Kijev ellen hétfő kora reggel.
Vágólapra másolva!

Döbbenetes támadással indult a hétfő reggel Ukrajna fővárosában. Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere sokkoló részleteket osztott meg a mai rakétatámadásról, írta meg a Kyiv Independent hírportál. A politikus közölte, hogy rakéták törmelékei hullottak a városra, miután hajnalban hatalmas robbanásokra ébredt a lakosság.

A drámai események helyi idő szerint reggel 8:30 körül kezdődtek. A város vezetése azonnal riadót fújt, és aktiválta a légvédelmi rendszereket.

A pusztítás nyomai két kerületben is láthatóak: az egyik negyedben tűz ütött ki, míg egy másik kerületben is találtak roncsokat. Csodával határos módon eddig senki sem sérült meg, írja az ukrán hírportál.

Honnan jött a támadás? 

Jelentések szerint orosz MiG-31-es vadászgépek emelkedtek a magasba, hogy Kinzsal ballisztikus rakétákat lőjenek ki. Az ukrán légi erő szerint a gyilkos fegyverek Kijev és egy fontos légibázis felé tartottak.

A történet Ukrajna szempontjából sikerrel zárult, ugyanis Kijev katonai vezetése büszkén jelentette, hogy az összes, a fővárost célzó rakétát sikerült megsemmisíteni. Klicsko polgármester fellélegezhet, de vajon meddig tart a nyugalom Kijevben?

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!