Sokkoló részletek derültek ki a Kentuckyban történt bírógyilkosságról - videó

Vágólapra másolva!
Vírusként terjedt el a videó az interneten arról a néhány héttel ezelőtt történt esetről, melyben egy kentuckyi rendőr besétált a kerületi bíróságra, és minden előzmény nélkül agyonlőtte a bírót. Ami a leginkább meglepő a történetben, hogy egészen a gyilkosság pillatanáig jó barátok voltak.
Vágólapra másolva!

A sokkoló videón, - ami azóta körbejárta az egész internetet - tisztán látszik, hogy a kentuckyi rendőr fegyvert szegez a bíróra, mielőtt agyonlőtte. 

Az újonnan közzétett megfigyelési felvételeken nyomon követhető, amint Shawn Stines Letcher megyei seriff Kevin Mullins kerületi bíróval a kamráiban heves vitát folytat, mielőtt a rendőr fegyvert rántott. Az íróasztala mögött ülő 

Mullins bíró ijedten felemelte a kezét, és megpróbált elfordulni, néhány pillanattal azelőtt, hogy Stines könyörtelenül, nyolc lövéssel kivégezte.

A videón Mullins az íróasztala alatt bújva látható, miközben Stines lővést adott le. A seriff ezután odament az asztal alatt bujkáló bíróhoz, és kétszer rálőtt közelről, mielőtt elhagyta a helyiséget, ahol Mullins 15 éven keresztül dolgozott.

Clayton Stamper kentuckyi rendőr elmondta, hogy kollégája 

azonnal megadta magát a lövöldözés után, és arra kérte a rendőrséget, hogy „tisztességesen bánjanak vele” őrizetbe vételekor.

Stines ezután azt mondta a rendőrségnek: 

„Megpróbálják elrabolni a feleségemet és a gyerekemet.”

A 43 éves Stines évtizedek óta jó barátja volt az 54 éves Mullinsnak, és még szeptember 19-én is vele ebédelt órákkal azelőtt, hogy meggyilkolta volna

a Letcher megyei bíróságon, Whitesburgban. Stamper elmondta, hogy egy tanú, aki részt vett az ebéden, azt mondta, hogy látta, hogy Mullins megkérdezte Stines-t, hogy találkozzanak-e személyesen, bár arról nem esett szó, hogy milyen ügyről van szó – írja a Courier Journal.

Fotó: KY Courts

Hozzátette, hogy a további - nem nyilvános - felvételek azt mutatják, hogy a rendőr a saját és Mullins bíró telefonját is használta, hogy többször is felhívja a lányát közvetlenül a hidegvérrel elkövetett gyilkosság előtt. Stamper megerősítette, hogy a rendőrök megtalálták Stines lányának telefonszámát a bíró telefonjában.

Az ügyben továbbra is folyik a nyomozás, a rendőrség további tanúkat hallgat ki, és mindkét mobiltelefont megvizsgálja. Jeremy Bartley védőügyvéd nem volt hajlandó megvitatni a lövöldözés lehetséges indítékát, de a hatóságok azt javasolták, hogy a gyilkosságot esetleges szexbotrányként vizsgálják.

A hatóságok egyelőre nem részletezték a szóban forgó ügyet. Stines hétfőn bejelentette, hogy visszavonul pozíciójából, miután Andy Beshear kormányzó lemondásra szólította fel, viszont ártatlannak vallotta magát gyilkosságban. Jelenleg a Leslie megyei börtönben tartják fogva. Az ügyet az esküdtszék elé küldték vádemelésre.

Ahogyan néhány hete megírtuk, Kentucky államban egy rendőrfőnök besétált az egyik bíróságra, ahol elővette a fegyverét és lelőtte a bírót, aki a helyszínen belehalt a sérüléseibe. A gyilkos rendőr ezek után megadta magát.

Forrás: Nypost.com

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!