Ijesztő lény sokkolta a strandolókat Kaliforniában - fotó

Vágólapra másolva!
Egy ijesztő tengeri lény mosódott partra egy dél-kaliforniai tengerparton. A strandolók sokkot kaptak.
Vágólapra másolva!

A tengeri élőlény egy murénának tűnik, de „egy kicsit kifehéredett már, valószínűleg jó ideje elpusztulhatott - mondta Tim Daly, a Kaliforniai Halászati és Vadvédelmi Minisztérium munkatársa a SFGATE-nek.  A Britannica szerint a moréna angolnák gyakoriak Dél-Kaliforniában, ahol a sekély vízben élnek,és a zátonyokban megbújnak.

A mostani példányt szombaton találták Dana Pointban. A halról kép is készült, amely felkerült a közösségi oldalakra is - írja a Daily Mail.

Az élőlényt hínárba gabalyodva, a homokban fekve találták meg, miközben borotvaéles fogai kilátszottak nyitott állkapcsából.

Bár néhányan még soha nem látták a tengeri lényt, az egyik kommentelő szerint az angolnák sokkal gyakoribbak, mint azt sokan gondolnák.

A Britannica szerint ezek az élőlények képesek az embert is súlyosan megsebesíteni. Bár erre csak akkor hajlamosak, ha megzavarják őket, és veszélyben érzik magukat.

Az Origo korábban arról számolt be, hogy a Csendes-óceán mélyen is furcsa, földönkívüli-szerű lényeket fedezett fel egy kutatócsoport. Szintén felfedeztek egy bizarr lényt az Antarktisznál is.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!