Szörfbajnokra támadt a cápa, a fiú karját harapta szét - fotó

Vágólapra másolva!
Szörfözés közben egy cápa támadott meg egy fiatal szörföst. A fiú súlyosan megsérült, ezért azonnal kórházba szállították, ahol ellátták a sebeit, azonban még hosszú idő mire újra a szörfdeszkára állhat.
Vágólapra másolva!

Teddy Wittemann, az Usa az USA Junior Surfing U16-os fiúcsapatának tagja, aki már többször nyert bajnokságokat, október 11-én egy cápa támadta meg, miközben a Melbourne Beach-en szörfözött. 

A cápa megragadta a fiú bal karját, majd marcangolni kezdte. A fiú csodával határos módon el tudott menekülni az agresszív állat elől és a szörfdeszkájával együtt a partra evezett. 

Miközben a vérző karommal eveztem ki a partra, attól rettegtem, hogy egy másik cápa megérzi és megtámad.

- meséli Witteman. 

Ott a 16 éves fiúnak egy parton lévő pár segített, Dave és Toie Crespi, akik mint kiderült a szörfös szomszédai voltak. 

Dave Crespi levette a fiú ingjét és a vérző karjára rakta, miközben hívta a 911-et. A mentők Wittemannt a helyszínen ellátták, majd a Holmes Regionális Egészségügyi Központba szállították.

image

A fiatal fiút végül október 16-án, szerdán engedték ki a kórházból, ahol ellátták a több méteres cápa okozta sebeit. 

30 öltéssel összevarrták a karját és egy hónapig gipszet kell hordania. 

A tinédzser, aki kétszeres keleti parti bajnok, elmondta, hogy attól tartott soha többet nem szörfözhet, mivel komoly szörfös karrierre vágyik és a legtöbb idejét a vízen tölti. 

Az orvosok megerősítették, hogy a fiú, miután a sebei meggyógyultak, újra szörfözhet. 

Csak a fertőzések miatt aggódunk már

- mondta a fiú apja, Ted Wittemann a New York Post-nak. 

Ahogy azt korábban az Origo is megírta, meghalt egy fiatal nő, akit cápatámadás ért az Atlanti-óceánon Marokkóhoz közel az észak-afrikai partoknál. A 30 éves német nő egy brit kirándulókatamaránról ugrott a vízbe, amikor cápa támadt rá és leharapta az egyik lábát. A riasztott spanyol mentők még élve vették fel egy helikopter fedélzetére, de mire a kórházba értek volna az áldozattal a Kanári-szigetekre, a turistanő már meghalt.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!