TikTok-kihívás miatt halt meg egy 15 éves lány Romániában

Vágólapra másolva!
Egyre több fiatal hal meg az életveszélyes TikTok-kihívások miatt. Tegnap egy 15 éves romániai lányt találtak holtan a szobájában. Kiderült, hogy egy TikTok-kihívás miatt halt meg.
Vágólapra másolva!

A lányt két barátnője és az egyik lány édesapja találta meg holtan a családi házukban, a lány szobájában. A rendőrség gyanúja szerint a fiatal egy TikTok- kihívást miatt halt meg.

Egy „fulladásos”, azaz „blackout” kihívás okozhatta a halálát,

ami rendkívül veszélyes, mert arra ösztönzi azokat, akik kipróbálják, hogy szándékosan, ájulásig korlátozzák a légzésüket. Az Observator információi alapján azonban a fiatal lánynak öngyilkossági szándékai is voltak.  

Egy zoknit tömött a szájába, az ágy lába alá feküdt és addig nyomta a torkát, míg meg nem fulladt.

Az említett lap információi szerint a kamasz zaklatás áldozata volt és gyakran beszélt öngyilkosságról a barátainak. Az gyanítják, hogy az öngyilkossági szándékát is megosztotta velük, ezért keresték fel a lányt, de sajnos már későn.

A kiérkező mentősök egy órán át próbálták újjáéleszteni a gyereket, de már nem tudták megmenteni az életét 

- írja a Maszol.

Korábban beszámoltunk róla, hogy egy bostoni fiú azért halt meg, meg megette a világ legerősebb chilijéből készült csípős paprikás chipset, amire szintén egy TikTok-kihívás miatt vállalkozott. 

A TikTokon terjedő veszélyes kihívások miatt tavalyelőtt már a francia belügyminisztérium is riasztást adott ki.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!

Címlapi képünk illusztráció!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!