Lezuhant az amerikai haditengerészet egyik repülőgépe, a pilótákat keresik

Vágólapra másolva!
Két pilóta eltűnt kedden, miután az amerikai haditengerészet EA-18G Growler típusú repülőgépe lezuhant a Mount Rainier hegységtől keletre egy rutin kiképzési repülés közben - közölte a Whidbey Island haditengerészeti légibázis.
Vágólapra másolva!

A Whidbey-szigetről egy kutatócsoport, köztük 

az amerikai haditengerészet MH-60S helikoptere indult útnak, hogy felkutassák a legénységet és megvizsgálják a baleset helyszínét

 - áll a haditengerészet közleményében. A legénység tagjainak személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra.

A haditengerészet helikopterének keresése a baleset helyszínétől számítva több mint 60 kilométeres körzetben zajlik a Flightradar24 repüléseket nyomon követő adatai szerint. A baleset okát egyelőre vizsgálják - írja a The Seattle Times.

A repülőgép a „Zappers” néven ismert 130-as elektronikai támadószázadhoz tartozik. A század júliusban tért vissza a USS Dwight D. Eisenhower repülőgép-hordozó harci bevetéséről a Vörös-tenger déli részéről - közölte a haditengerészet.

Szeptemberben egy brit katonai helikopter zuhant a tengerbe Délnyugat-Anglia partjainál, és a személyzet egyik tagja meghalt. Egy II. világháborús kisrepülőgép pedig egy kaliforniai rendezvényen zuhant le, a gép pilótái meghaltak.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!