Hős rendőr mentette meg egy vízben lebegő 3 éves fiú életét - videó

Vágólapra másolva!
Saját otthonából tűnt el egy autista gyerek, akinek az eltűnését a család barátja vette észre. A helyszínre a rendőrség is kiérkezett, egy testkamerával rendelkező rendőr találta meg a fiút, és rögzítette a megtalálás körülményeit.
Vágólapra másolva!

Szeptember 22-én tűnt el az az autista gyerek saját otthonából, akinek eltűnését akkor fedezte fel az édesapa, amikor egy barátja megkérdezte, hol van a gyerek. 

Úgy gondolta a kanapén fekszik és a táblagépével játszik, de amikor kinézett az ablakon észrevette, hogy nyitva van a garázsajtó, ezért kirohant és keresni kezdte.  A rendőrséget értesítették a gyerek eltűnéséről. Végül a szomszéd medencéjében találták meg a kiérkező rendőr, miután átkutatta a gyerek lakhelyét. 

A rendőrön testkamera volt, ami rögzítette az esetet amikor megtalálta, és kiemelte őt a medencéből. 

Gyere ide, haver.  Jól van, lélegzik és eszméleténél van.

- mondta a videón a gyereket megtaláló, Evan Meyers rendőr.

Az apa beszámolója szerint a gyerek hajlamos kóborolni és nagyon szeret úszni.  A helyi autista embereket támogató szervezet szerint, az autizmussal élő gyerekek hajlamosak elsétálni vagy eltévedni felügyelet nélkül, ami könnyen okozhatja az eltűnésüket és balesetveszélyes helyzetekbe is kerülhetnek, ugyanis van amikor nem érzékelik eléggé a veszélyeket.

Egy másik autizmussal élő, 6 éves fiút találtak holtan miután kiszaladt a házból a közeli erdő felé, de végül egy réten találták meg.  Egy magyar autista fiú is eltűnt korábban, aki nem ment haza otthonába. A fiúnak nem ez volt az első eltűnése, de szerencsére épségben hazakerült a családjához. 

Hőkamera segítségével találták meg azt az autista lányt, aki egy mocsárban ragadt. A mentés pillanatairól megosztottuk a videót, itt megtekintheti.  

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!