Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Felrobbant egy hajó Spanyolországban, három ember megsérült

Vágólapra másolva!
Egy spanyol üdülőhelyen felrobbant egy hajó, és három ember, köztük egy brit férfi súlyosan megsérült. A hatóságok vizsgálják annak lehetőségét, hogy a robbanást üzemanyag kifolyása vagy motorhiba okozta-e.
Vágólapra másolva!

Egy 37 éves férfit tegnap kórházba szállítottak egy 31 éves litván nővel együtt, aki az arcán égési sérüléseket szenvedett. 

A harmadik személyt, egy 34 éves spanyol férfit egy valenciai kórházba szállították, miután súlyos égési sérüléseket szenvedett.

A Costa Blancán található Cabo Roig kikötőnél hirtelen egy lángcsóva emelkedett a levegőbe, amikor a hajó felrobbant. 

A rendőrség közölte, hogy jelenleg balesetként kezelik az esetet, és vizsgálják annak lehetőségét, hogy a robbanást üzemanyag kifolyása vagy motorhiba okozta-e.

A spanyol férfi, aki a három áldozat közül a legsúlyosabban megsérült, egy helyi munkás volt, aki a hajót takarította, amikor az incidens történt.

A brit sérült feltehetően egy ügyfél volt, aki a hajót bérelte.

A rendőrség szóvivője elmondta: 

A vészhelyzeti koordinációs központ tegnap délelőtt 10 óra előtt kapott riasztást. A beérkezett hívások szerint egy Cabo Roig kikötőjében lévő sétahajón robbanás történt.

Az incidens kivizsgálása folyamatban van - írta a Daily Mail.

Korábban arról is írtunk, hogy tankolás közben robbant fel egy hajó Alaszkában, akkor ketten megsérültek. Eddig tisztázatlan okból váratlanul egy robbanás történt és az egész hajó lángba borult, majd elsüllyedt.

Felrobbant, majd ennek következtében kigyulladt egy turistahajó a Bahamákon is. A balesetben a helyi rendőrség szerint 9 ember megsérült, és egy ember meghalt.

Legalább három ember meghat és 18-an eltűntek, amikor felrobbant egy etanolt szállító hajó az Egyesült Államok keleti partjainál. A tanker New Yorkból Houstonban tartott 13,3 millió liter ipari etanollal a tartályaiban. 

Felrobbant egy gázszállító tartályhajó egyik üzemanyag-tartálya az olaszországi Szardínia partjainál is. A robbanás miatt elrendelték a kikötő kiürítését. A hajó egyik üzemanyag-tartálya robbant be. A detonáció lyukat ütött a tanker oldalán és tüzet okozott a fedélzeten. A hatóságok a 15 tagú legénységből két embert eltűntnek nyilvánítottak.

Felrobbant egy hajó a Fekete-tenger Romániához tartozó részén is.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről