Donald Trump orvosa is csodának nevezte, hogy túlélte a támadást

TRUMP, Donald
Fotó: Evan Vucci
Vágólapra másolva!
Nem itt kellene lennem, hanem halottnak kellene lennem - mondta el a New York Postnak Donald Trump. A korábbi elnök a lapnak a magángépén elmesélte, hogy még az orvosa is azt közölte vele, hogy ilyet még soha nem látott. Az interneten a merénylet óta már szuperhősként ábrázolt republikánus elnökjelölt szerint a szerencsének vagy Istennek köszönheti, hogy még életben van, miután az általa szúnyognak minősített golyó egy mozdulat miatt csupán a fülét találta el. Az FBI újabb részletekre derített fényt a merényletet vizsgálva.
Vágólapra másolva!

Az orvos a kórházban azt mondta, hogy soha nem látott még ilyet, csodának nevezte"

mesélte vasárnap a lapnak Trump, miközben a wisconsini Milwaukee-ba tartott a héten tartandó Republikánus Nemzeti Konvenció. Mint kiderült, a kongresszusra szánt beszédét átírta, és tervei szerint egy olyan szöveggel készül, mellyel egyesíteni kívánja az országot. 

Az interjúban közölte, csakis a szerencsének vagy az Istennek köszönheti, hogy még életben van. Ugyanis ha egy pillanatra nem fordítja kissé jobbra a fejét, hogy elolvasson egy illegális bevándorlásról szóló táblázatot, az őt súroló golyó halálos lett volna. Trump szerint egyébként a határőrség statisztikája mentette meg az életét. Azt mondta: "Ha nem mutattam volna arra a táblázatra és nem fordítottam volna el a fejemet, a golyó a fejemet találta volna el”.

A támadásról napvilágra került videón látni, ahogy Donald Trump a lövés előtt egy töredékmásodperccel elfordítja a fejét. Alighanem ez a mozdulat volt az, ami megmentette az életét 

– mindezt már Aaoron Cohen, az izraeli különleges műveleti erők veteránja következtette ki. A volt különleges katona a Fox Newsnak adott szakértői nyilatkozatában elmondta, hogy a mesterlövészeket jellemzően arra képzik, hogy a kisagy kérgébe lőjenek, ami az agytörzs tetején található. Egy oda bevitt találat azonnal cselekvőképtelenné teszi az áldozatot, és a veterán szerint abból a távolságból, amelyből a Trump elleni merénylő tüzelt, nem jelent különösebb nehézséget egy oda bevitt pontos találat kivitelezése. Cohen azt mondja, hogy Trump élete egyetlen pillanaton, azaz fejének elfordításán múlt. Ha ezt a mozdulatot nem teszi meg, úgy a lövedék a fülébe fúródott volna, és a koponyába jutva minden valószínűség szerint végzett volna az elnökjelölttel. A fülét megsebző lövés így is csak néhány centiméterre érkezett olyan résztől, amelyet elérve halálos kimenetelűnek bizonyult volna, de Trump a fejével tett mozdulata megmentette az életét.

Donald Trump, DonaldTrump, merénylet, lövés, kampány, alatt, meglőtték, vérzik, fül, fülön lőtték Trumpot, 2024. 07. 13.
Egy választási gyűlésén szombaton, az amerikai elnökjelölt megsérült
Fotó: Trump Campaign Office / Handout/Anadolu via Getty Images / Trump Campaign Office / Handout/Anadolu via Getty Images

A Fox News közölte, Donald Trump a New York Postnak megerősítette, hogy a titkosszolgálat emberei fantasztikus munkát végeztek. Valamint megjegyezte, hogy ikonikussá vált az a kép, amikor az öklét felemelve a magasba vitték le az ügynökök a színpadról.

Általában az embernek meg kell halnia ahhoz, hogy egy róla készült fénykép emblematikussá váljon"

– tette hozzá. 

Donald Trump
Fotó: Rebecca DROKE / AFP

A merénylet után azonnal elterjedtek a baloldal hisztérikus gyűlöletét gúnyoló, valamint az elnökjelöltet szuperhősként ábrázoló mémek az interneten. A Human Events szerkesztője, Jack Posobiec például fekete-fehérben tette közzé egy olyan fotót, amelyen Trump szeme vörösen izzik.

Az elnökjelölt elmondta, nagyra értékeli, hogy riválisa, Joe Biden azonnal felhívta őt a történtek után, emiatt jövőben egy "civilizáltabb" versenyre számít kettejük között. Végül az interjú során megdicsérte a közönségét is, amely az incidens alatt végig nyugodt maradt. 

Mint ismert, Donald Trumpra a pennsylvaniai Butlerben tartott kampánygyűlésen lőtt rá egy 20 éves férfi. A merénylő több lövést is leadott a volt elnökre, aki csak könnyebben sebesült meg, a jobb fülét horzsolta egy lövedék. Egy másik ember viszont életét vesztette a támadásban, és ketten életveszélyesen megsebesültek. A támadóval a helyszínen végeztek a hatóságok.

Újabb részletek derültek ki a Trump elleni merényletről

A nyomozó iroda igazgatója elmondta, hogy a nyomozás még kezdeti szakaszban van. Most azt vizsgálják, hogy mi volt a merénylet indítéka. Mindeddig a közösségi média-oldalain sem találtak fenyegető írásokat, vagy bejegyzéseket – írja a Magyar Nemzet.

Christopher Wray szerint a támadó egy félautomata lőfegyvert használt, amelyet az apja vásárolt legálisan. Az autójában egy gyanús szerkezetet is találtak, amelyet vizsgálat alá vetettek.

Az ABC News arról számolt be, hogy a merénylő 8 lövést adott le a támadás idején.

Az ügyben mind gyilkossági kísérlet, mind pedig belső terrorizmus miatt folytatnak vizsgálatot. 

Az FBI arra összpontosít, hogy felderítsen minden esetleges fenyegetést, amely a hétfőn kezdődő republikánus nemzeti konvenciót érintheti.

Donald Trump egy szúnyoghoz hasonlította a fülét eltalált golyót

A volt amerikai elnök a Fox News műsorvezetőjének, Bret Baiernek beszélt telefonon az ellene elkövetett merényletről, a lövöldözés alatti és utáni pillanatokról. A Daily Wire beszámolója szerint

Trump azt mondta, hogy a fülét eltaláló golyó "élete legnagyobb szúnyogjának" tűnt. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről