A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Medve támadt egy gazdára Sajószentivánnál

Vágólapra másolva!
Hétfő este medve támadt rá egy férfira Sajószentivánon, aki a földjén gazdálkodott. A férfi súlyos sérülésekkel került kórházba.
Vágólapra másolva!

Hétfő este medvetámadás történt Sajószentivánon, Beszterce-Naszód megyében. Egy helyi gazda, aki éppen kukoricaföldjét kerítette körbe villanypásztorral, súlyosan megsérült a lábán és az ágyékán. Gyorke Mihai Andrei, a vadászterület felelőse elmondta, hogy

 a sérült férfi eszméleténél volt a támadás után, és családtagjai segítették őt a mentőautóhoz.

A medve a kukoricaföldön volt, amikor rátámadt a gazdára, aki megpróbálta védeni termését. Az illetékes szerint az anyamedve a bocsait védhette és a támadást követően az állat elmenekült a helyszínről. A területen korábban legalább hatvan medvét számláltak, miközben az optimális szám mindössze kettő lenne. 

A medvék jelentős károkat okoznak, több mezőgazdasági területet tönkretettek és juhnyájakat támadtak meg.

A román képviselőház a medvepopuláció csökkentésére irányuló vadászati kvótákról fogadott el törvénymódosítást. Az országban 7500-8100 barnamedve él. A támadások és anyagi károk megelőzése érdekében 2024-ben és 2025-ben 426 barnamedve kilövését, valamint évente 55 sürgősségi kilövést engedélyeztek - írja a Magyar Nemzet.

Néhány napja cikket közöltük arról, hogy egyre több a medvetámadás Szlovákiában és több településen rendkívüli intézkedéseket vezettek be. Korábban arról is beszámoltunk, hogy áfonyaszedés közben támadt egy férfire egy medve. A kölykeit védhette az állat.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!