Gál Kinga: Történelmi jelentőségű a Patrióták Európáért frakció megalapítása

Vágólapra másolva!
Átütő összeurópai sikernek tartja a patrióta, szuverenista jobboldali pártok olyan mértékű összefogását Gál Kinga, amely a Patrióták Európáért frakció megalakulását eredményezte. A képviselőcsoport első alelnöke a Magyar Nemzetnek adott, szerdán megjelent interjújában úgy értékelt, joggal lehet történelmi jelentőségűnek nevezni az Európai Parlament harmadik legnagyobb erejét jelentő frakció megalapítását.
Vágólapra másolva!

A fideszes politikus a Magyar Nemzetnek elmondta, hétfőn 13 európai párt 84 képviselője, 12 tagállamot képviselve hozta létre a képviselőcsoportot. 

Nem sokszor alakul új frakció az Európai Parlamentben ilyen rövid idő alatt. Átütő összeurópai siker a patrióta, szuverenista jobboldali pártok ilyen mértékű összefogása. Történelmi jelentőségűnek ezért lehet joggal nevezni ezt a frakcióalapítást

- fogalmazott. A pártcsalád elnevezéséről szólva kifejtette: a tagok büszke hazafiak, akik meg szeretnék őrizni saját hazájukat és kultúrájukat úgy, ahogy elődeiktől örökölték, képesek és hajlandók küzdeni a nemzeti érdekeikért.

Olyan pártok európai parlamenti képviselőivel kezdtük meg a közös munkát, akik a tagállamaik és választópolgáraik érdekeit helyezik előtérbe, és határozottan fel fognak lépni azokkal a brüsszeli bürokratikus döntésekkel szemben, amelyek antidemokratikus módon semmibe kívánják venni az állampolgárok érdekeit, valamint a demokratikusan megválasztott nemzeti kormányok szuverenitását

- tette hozzá. Közölte, hisznek Európa jövőjében, ezt egyértelműen hangsúlyozzák kiáltványukban is. 

A Fidesz-KDNP delegációja a Patrióták Európáért alakuló ülése után
Fotó: Facebook - Gál Kinga

Hiszünk a szuverén nemzetállamokon alapuló erős Európában és a leghatározottabban kiállunk a föderalista, centralista brüsszeli politikai folyamatokkal szemben. Egyértelművé tesszük azt is, hogy mi nem mások ellen, hanem a hazánkért lépünk fel. Hazafiak vagyunk, és nem Európa-ellenesek

- jelentette ki Gál Kinga. Elmondta: egy európai alternatívát szeretnének kínálni, arra törekszenek, hogy örökbe hagyják a következő generációknak a hagyományokat, "a kereszténységünket, a nyelvünket, a tájainkat, a történelmünket". Szerinte az európai parlamenti választások eredményei jól mutatják, hogy a jelenlegi brüsszeli irányt képviselő pártok támogatottsága csökkent, az emberek változást akarnak, a brüsszeli elit viszont az európai polgárok szavazatokkal kifejezett akaratát semmibe vette.

Jól látható, hogy mindennél fontosabb nekik a status quo, ezért még elvtelen politikai paktumokat is képesek kötni. A brüsszeli bürokrácia saját hatalmának átmentésében érdekelt

- mondta az EP-képviselő, jelezve: az ilyen paktumok miatt tartották fontosnak összefogni és egy ütőképes európai parlamenti erőt alkotni, amelynek célja változást elérni. Azokkal a kérdésekkel kívánnak foglalkozni, amelyek valójában érintik az embereket. Visszahoznák a józan ész érvényesülését az európai politikába, hogy megőrizzék az értékeket, és hogy béke és szabadság legyen Európában - mondta Gál Kinga.

A fideszes politikus közlése szerint neki első alelnökként a frakció összetartásában, az irányvonalak kijelölésében lehet kulcsszerepe, távollétében ő helyettesíti az elnököt. Gál Kinga a legsürgetőbb intézkedések között említette annak megakadályozását, hogy "az elvtelen, brüsszeli fősodor által kötött" politikai paktumok érvényesülni tudjanak. 

Napirenden tartják majd az illegális bevándorlás elleni küzdelmet és a külső határok megvédését. Konkrét lépéseket kell tenni ahhoz, hogy "ezt a méregzöld úgynevezett Green Dealt hozzuk vissza a realitások talajára", másképp tönkreteszi az európai mezőgazdaság biztonságát, a gazdákat, a versenyképességet - folytatta. Gál Kinga szerint erős a törekvés a nemzetállami szuverenitás csorbítására, ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy 

ezeket a centralista, föderalista tendenciákat visszavagdossuk, és hogy a tagállami hatásköröket is tiszteletben tartó politika kezdjen újra érvényesülni. 

De mindennél fontosabb, hogy történjenek lépések a béke megteremtése felé - hangsúlyozta. Jordan Bardelláról, a francia Nemzeti Tömörülés elnökéről Gál Kinga azt mondta, komoly, megbízható és segítőkész politikusnak ismeri, aki méltón fogja képviselni és szervezni a Patrióták Európáért frakciót.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről