A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Szélsőbaloldali, antiszemita, LMBTQ-propagáló: bemutatjuk Kamala Harrist, Sorosék jelöltjét

Vágólapra másolva!
Egykor a legszélsőségesebben baloldalibb szenátor volt, most ő lehet az Egyesült Államok új elnöke, ha legyőzné Donald Trumpot november 5-én. A milliárdos Soros György is támogatja Kamala Harrist, hollywoodi sztárok is sorra szólalnak meg az elnökválasztás kapcsán. Kicsoda valójában Kamala Harris?
Vágólapra másolva!

Ahogyan már az Origo is megírta, Joe Biden bejelentette, hogy visszalép az elnökjelöltségtől. Biden pozíciója elnökjelöltként akkor rendült meg, amikor június végén botrányosan szerepelt a Donald Trumppal szembeni vitán. Belezavarodott a mondataiba, saját bevallása szerint is többször majdnem elaludt. 

Kamala Harris Joe Biden
Joe Bident lecserélték. Jöhet Kamala Harris?
Fotó: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP

Kamala Harris alelnök lehet Joe Biden utóda?

Joe Biden a Twitteren jelentette be, hogy Kamala Harris alelnököt támogatja. Arról is írtunk, hogy ez azonban nem ilyen egyszerű. Kamala Harris ugyanis rendkívül népszerűtlen, nincs sokkal nagyobb esélye, mint Bidennek. 

 

Honnan jött Kamala Harris?

A Magyar Nemzet összeállítása szerint Kamala Devi Harris 1964. október 10-én született a kaliforniai Oaklandben, Shymala Gopalan és Donald Harris gyermekeként. Szülei ötéves korában elváltak, és elsősorban hindu, egyedülálló édesanyja, Shyamala Gopalan Harris, rákkutató és polgárjogi aktivista nevelte.

kamalaharris
Kamala Harris gyermekkorában
Fotó: X / Joanna Lamb Looby

A jelenlegi alelnök 1986-ban végzett a Howard Egyetemen, jogi diplomáját pedig a Kaliforniai Egyetem Hastings College of Law-on szerezte 1989-ben.

Pályafutását az Alameda megyei kerületi ügyészségen kezdte, majd 2003-ban San Francisco kerületi ügyésze lett, mielőtt az első nőként és az első feketeként megválasztották Kalifornia főügyészévé, azaz Amerika legnépesebb államának legfőbb jogászává.

2017-ben Kalifornia szenátorává választotta. Elnöki céljai azonban 2020-ban nem jártak sikerrel. Kampánya kevesebb mint egy év alatt elhalt, és végül Joe Biden volt az, aki a most 59 éves politikust visszahelyezte az országos reflektorfénybe. 

Kamala Harrist 2021. január 20-án eskették fel alelnöknek - ő az első nő, az első fekete amerikai és az első dél-ázsiai amerikai, akit erre a tisztségre választottak.

Néha ő is összevissza beszél, mint Biden

Kamala Harris Fehér Házban töltött ideje alatt számos elnöki program élére állt. Joe Biden később például megbízta, hogy vezesse azt az akciótervet, ami elvileg az illegális migrációs krízist enyhítette volna az ország déli határán – látva a mai állapotokat, ennek inkább az ellenkezője sikerült.

Amióta ugyanis a Biden–Harris páros elkezdte a közös munkát, illegális bevándorlók milliói jutottak be az ország területére, a legtöbb migráns semmilyen akadályba nem ütközött az átkelés során. Ezután hibás döntések sorával tovább súlyosbították a helyzetet, és kiderült, hogy iszlamista terroristák is beszivárogtak az országba, akiknek hamar nyoma veszett. Azon túl, hogy az illegális bevándorlók rengeteg olyan betegséget behurcoltak az Egyesült Államokba, amelyeket évtizedek óta nem láttak, még az ember- és kábítószer-kereskedelem is megnőtt. 

kamalaharris
Kamala Harris lehet a befutó?
Fotó: Anadolu via AFP

Szélsőbaloldali megnyilvánulások és antiszemita beszéd

Harris egy alkalommal egy baltimore-i egyetemen mondott beszédet a klímavédelemről, amelybe belekerült egy igen nyugtalanító mondat is: 

ha befektetünk a tiszta energiába, az elektromos autókba, és visszanyessük a népességet, akkor több gyermekünk jut majd tiszta levegőhöz és tiszta vízhez.

Kamala Harris több alkalommal is antiszemita, Izrael-ellenes kijelentéseket tett. Az alelnöktől egy egyetemi rendezvényen kérdezhettek a hallgatók, amikor az egyik diák kritizálta az Egyesült Államok kormányzatát, amiért az légvédelmi rakétákat ad el Izraelnek. A lány elmondta, szerinte Izraelben etnikai alapú népirtás folyik, és kitelepítések történnek, amelyek miatt megszakad a szíve. A felvételen mindeközben jól látható, hogy Harris bólogat, és azt mondja, büszke, hogy a lány felvetette ezt a kérdést. Az alelnök hozzátette: a lány igazát nem szabad elnyomni.

Egy másik alkalommal a The Nation című baloldali lapnak adott interjújában Harris dicsérte a terroristák túlélését követelő tömegeket, és támogatta az Izrael elpusztítására és a zsidók elleni terrorizmusra való felhívásaikat.

Néhány ügyefogyott mondattal próbált elhatárolódni azoktól az Izrael-gyűlölőktől, akik elfoglalták az egyetemeket, utcákat és hidakat zártak le, valamint zsidó üzletek és zsinagógák előtt tüntetnek. Ettől függetlenül úgy tűnik, Harris azt gondolja, hogy azok, akik „a folyótól a tengerig” antiszemita rigmusokat skandálnak, és ennek szellemében cselekednek, nagyon is rendes emberek.

kamalaharris
Kamala Harris
Fotó: Jim WATSON / AFP

Idegtépő nevetése megihlette az internetezőket

Kamala Harris hetente többször is hivatalos programokon vesz részt, ám ezeken az eseményeken sokszor legalább annyira kínos helyzetekbe hozza magát, mint Joe Biden elnök. Többek között a Fox News amerikai hírhálózat is igyekezett megfejteni, miért csinálja ezt Kamala Harris, aki még a legkomolyabb helyzetekben is képes arra, hogy hisztérikus vihogásba kezdjen. Az alelnök egyfajta mém, a YouTube-on még egy tízórás verzió is fellelhető a legidegtépőbb nevetései összevágásából. 

kamalaharris
Fotó: The Spectator

Iskolabuszokról beszélt összevissza

Arról már a V4NA nemzetközi hírügynökség számolt be, hogy az alelnök korábban nem zárkózott el attól sem, hogy egy interjú során az elektromos iskolabuszokról áradozzon, illetve arról, hogy mennyire imádja ezeket a járműveket. Azt nem árulta el, hogy miért, azonban majdnem egy percen keresztül sikerült ódákat zengenie egy egyelőre elég kevéssé elterjedt járműről. Emellett egy szívmelengető történetet is megosztott a közönségével, amelyben elárulta, hogy ő maga is iskolabusszal járt iskolába.

KAMALAharris
Kamala Harris alelnök asszony és férje, Douglas Craig Emhoff
Fotó: redcarpet-fashionawards.com

Az e-iskolabusz-program ugyanakkor valószínűleg nem fog az alelnök sikeres projektjei közé tartozni, ugyanis az ilyen járműveket gyártó vállalat nemrég a nehéz piaci körülményekre hivatkozva csődvédelmet kért – számolt be róla a V4NA. A hírügynökség azt is írja, hogy Harris nem csak az iskolabuszokért rajong. Elkötelezett híve a Venn-diagramoknak is. Ez abból is látszik, hogy amikor tudja, szóba hozza őket, legtöbbször akkor is, hogyha egyáltalán nem vágnak a témába. Rendszerint miközben a diagramtípusról beszél, Kamala Harris kéjes mosollyal az arcán a kezével köröket is leír, ezzel bemutatva, hogy milyen is egy Venn-diagram.

Alex Soros, AlexSoros, Soros György
magyar-amerikai üzletember fia, SorosGyörgy
Alex Soros, a Nyílt Társadalom Alapítványok elnöke és Huma Abedin, Hillary Clinton egykori amerikai külügyminiszter tanácsadója a kenyai elnök és felesége tiszteletére adott díszvacsorára érkezik a washingtoni Fehér Házba 2024. május 23-án. Ők állnak a háttérben, és akarják Kamala Harrist elnöknek
Fotó: MTI/AP/Jacquelyn Martin

Soros Györgyék jelöltje Kamala Harris

Arról készítettünk nemrégiben egy összeállítást, hogy nem is csinálnak titkot abból Sorosék, hogy teljes mértékben az ő emberük Kamala Harris. A Soros-birodalom örököse, Soros Alex szinte azonnal jelezte Joe Biden visszalépése után a közösségi oldalán, hogy ők döntenek mindenről az Egyesült Államokban, így a demokraták elnökjelöltjéről is.  Soros György fia egy közös fotót posztolt az Instagramra Kamala Harris alelnökkel, a bejegyzésben pedig azt írta:

Itt az ideje, hogy mindannyian összegyűljünk Kamala Harris mögött, és legyőzzük Donald Trumpot. Ő a legjobb és legképzettebb jelöltünk. Éljen az amerikai álom!

kamalaharris, alexsoros
Kamala Harrist akarják Sorosék, mert az ő emberük
Fotó: Instagram

A demokraták és Soros György is milliókat adtak már Harrisnek

A The New York Times arról írt, hogy vasárnap délutántól hétfő estig több mint 100 millió dollár gyűlt össze Harris kampányára. A demokraták egyik nagyobb támogatója, Amy Goldman Fowler egymaga 27 millió dollárt adományozott. Saját bevallása szerint nagy tisztelője Kamala Harrisnek, és teljes mértékben támogatja a jelölését. 

SOROS GYÖRGY DEMOCRACY PAC-JE 10 MILLIÓT ADOTT A FUTURE FORWARD POLITICAL ACTION COMMITEENEK, TOVÁBBI 5,6 MILLIÓ DOLLÁRT PEDIG AZ AMERICAN BRIDGE-NEK, AKIK SZINTÉN A PROGRESSZÍV JELÖLTEKET TÁMOGATJÁK.

Indok Harris mellett az, hogy mivel ő része volt Biden kampányának, hozzáfér a fennmaradó több mint 96 millió dollárhoz is – egy új jelöltnek viszont a nulláról kéne kezdenie.

kamalaharris
Ő maga posztolt arról, milyen jól érzi magát a Pride-on
Fotó: Instagram

 

Támogatja az LMBTQ-propagandát

A Fehér Ház oldalán fellelhető életrajza szerint Harris alelnököt 2004-ben San Francisco kerületi ügyészévé választották, ahol az LMBTQ+ jogokért indított mozgalom egyik országos vezetője volt, és ő adott össze két nőt, az első azonos neműek esküvőjén a 8. törvényjavaslat hatályon kívül helyezése után.

kamalaharris
Harris alelnök a kaliforniai San Franciscóban megrendezett Pride-felvonuláson
Fotó: The White House

Itt vannak a felmérések: Trump megverné Kamala Harrist

A közelmúltban több közvélemény-kutatás több potenciális demokrata jelölt esélyeit is felmérte, köztük Kamala Harris alelnökét is – számolt be a Le Figaro.

Az ABC televízió szerint Donald Trump a 37 elvégzett felmérés átlagában jóval Kamala Harris előtt áll. Trump átlagos támogatottsága 46 százalék, míg a mostani alelnöké csak 42 százalék. Mint a Washington Post rámutatott, a Biden-Trump-vita után készült tizenegy felmérés átlaga alapján Trump 1,5 ponttal vezetett Harrisszel szemben. Ha egy harmadik jelöltet is figyelembe vesznek, a független Robert Francis Kennedy Jr-t, akkor a különbség még kisebb, de még mindig a volt republikánus elnöknek kedvez, hiszen egy ponttal, 48 százalékkal nyerne, szemben a jelenlegi alelnök 47 százalékával. 

KAMALAHARRIS
Elkötelezett támogatója a genderpropagandának
Fotó: Instagram

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!