Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül15 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 915. napjáról

 

14:49
augusztus 27, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz szabotázskísérlet Németországban

Oroszok drónok segítségével akartak szabotázst elkövetni a NATO németországi geilenkircheni légibázisán - jelentette a Deutsche Presse-Agentur (DPA) ügynökség a német hírszerzésre hivatkozva. A geilenkircheni repülőtéren 14 Boeing E-3A repülőgép állomásozik, amelyek nagy hatótávolságú radarokkal és érzékelőkkel vannak felszerelve, így képesek nagy távolságból felderíteni légi és felszíni célpontokat. Az ilyen repülőgépek 9150 méteres magasságban repülnek, és több mint 300 ezer négyzetkilométeres megfigyelési területet fednek le.

14:08
augusztus 27, 2024
Vágólapra másolva!

Forbes: Ukrajna elhúzódó háborúra készül

Ukrajna új gépesített dandárokat alakít, ami arra utal, nem számítanak arra, hogy az Oroszországgal folytatott háború hamarosan véget ér - írja a Forbes. A kiadvány szerint a dandárok létrehozása a sikeres mozgósítástól és a külföldi segítségtől egyaránt függ. A Militaryland szerint az új dandárok kiképzése külföldön fog zajlani, és a tervek szerint sok újoncot toboroznak majd a külföldön élő ukránok közül. Ukrajnának még több katonát kell mozgósítania, de 

már most is mintegy egymillió fős hadsereget tartanak fenn 

- jegyezte meg a Forbes.

13:17
augusztus 27, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország közleményt adott ki a belgorodi helyzetről

Oroszország azt állítja, hogy Ukrajna megpróbál áttörni a Belgorodi területre - állította Vjacseszlav Gladkov regionális kormányzó augusztus 27-én.

Az orosz védelmi minisztérium szerint a helyzet a belgorodi határon továbbra is nehéz, de ellenőrzés alatt tartják. Orosz Telegram-csatornákon is megjelentek jelentések az állítólagos támadásokról. A Mash csatorna szerint nagyjából 200 ukrán katona támadta meg a Nyekhotyejevka határátkelőt, további 300 pedig Szebekinónál támadt.

Az Origón is megírtuk, mit tervez Ukrajna, még egy orosz térségbe törhetnek be.

12:40
augusztus 27, 2024
Vágólapra másolva!

Így néz ki a lebombázott szálloda Kryvij Rihben

Ötre emelkedett az augusztus 26-án késő este a Dnyipropetrovszki területhez tartozó Kryvij Rihben egy szálloda ellen intézett orosz rakétatámadás sebesültjeinek száma - jelentette Szerhij Liszak kormányzó. A keresési és mentési munkálatok jelenleg is folynak, mivel további két ember rekedhetett a romok alatt.

12:09
augusztus 27, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz kémet fogtak el Ukrajnában

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) őrizetbe vett egy feltételezett informátort Harkovban, aki a városban lévő Patriot légvédelmi rendszerről adott át információkat Oroszországnak - közölte az SBU augusztus 27-én.

11:18
augusztus 27, 2024
Vágólapra másolva!

Éjszaka nagy erőkkel támadtak az oroszok

Oroszország második egymást követő éjszaka indított nagyszabású támadást Ukrajna ellen, a jelentések szerint előző este 81 Shahed típusú támadó drónt és legalább 10 rakétát lőttek ki. A jelentések szerint a támadások miatt civilek haltak meg és többen megsérültek. 5Kh-101-es cirkálórakétát és 60 drónt fogott el az ukrán légvédelem - közölte Mykola Olescsuk, a légierő parancsnoka. Az éjszaka során négy ember meghalt és legalább 16 megsérült - közölte Volodimir Zelenszkij elnök.

10:24
augusztus 27, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz dróntalálat érte a Zaporizzsjai területet, többen meghaltak

Augusztus 27-én éjjel több orosz drón vette célba az ukrajnai Zaporizzsjai területet, aminek következtében három civil meghalt és másik öt ember megsérült - jelentette Ivan Fedorov regionális kormányzó.

09:19
augusztus 27, 2024
Vágólapra másolva!

Szumit támadták az oroszok

Az oroszok 12 települést támadtak meg a Szumi területen, 16 civil megsérült - jelentette a terület katonai adminisztrációja.

08:29
augusztus 27, 2024
Vágólapra másolva!

Többen a lebombázott szálloda romjai alatt rekedtek

Augusztus 26-án késő este egy orosz rakéta csapódott be egy szállodába Krivij Rihben. Már legalább 2 halottja és 4 sebesültje van a rakétacsapásnak. A jelentések szerint öt ember rekedt a romok alatt.

07:40
augusztus 27, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz drón sértette meg a lengyel légteret

A rendelkezésre álló információk szerint egy orosz Shahed típusú drón 33 percig repült a lengyel légtérben augusztus 26-án, mielőtt "eltűnt" - jelentette az RMF 24.

06:23
augusztus 27, 2024
Vágólapra másolva!

Több mint 14 ezren jöttek tegnap Ukrajnából

Magyarország területére tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 6056 fő, a román-magyar határszakaszon belépők közül 8404 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - közölte a legfrisebb adatokat az Országos Rendőr-főkapitányság. 

A beléptetettek közül a rendőrség 38 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében. (MTI)

05:28
augusztus 27, 2024
Vágólapra másolva!

Megkaphatja Ukrajna a régóta várt engedélyt az orosz tömegtámadás után

Josep Borrell az EU vezető diplomatája tegnap ismét felvetette, hogy oldják fel a nagy hatótávolságú nyugati fegyverek bevetésére vonatkozó korlátozásokat Ukrajnának.

Borrell már korábban is szorgalmazta a tilalom feloldását, ez most ismét napirendre került, miután az oroszok a tegnapi tömegtámadásban 127 rakétát és 109 drónt vetettek be Ukrajna ellen.

Az oroszok 15 területet vettek célba, kárt okozva a polgári és energetikai infrastruktúrában. Legalább hét ember meghalt, és 47-en sérültek meg, köztük négy gyermek - közölte az ukrán Állami Sürgősségi Szolgálat. (Kyiv Independent)

 

04:39
augusztus 27, 2024
Vágólapra másolva!

Rakéta csapódott egy ukrán szállodába

Egy orosz rakéta csapódott be augusztus 26-án késő este egy Krivij Rih-i szállodába - közölte a város katonai közigazgatásának vezetője, Oleksandr Vilkul.

Kezdetben arról számoltak be, hogy egy nő meghalt, négy másik pedig megsérült, és kórházba szállították őket. A halálos áldozatok száma mostanra kettőre emelkedett, amit Jevhen Szitnyicsenko, a kerületi katonai vezetője a Telegramban megerősített.

 

04:36
augusztus 27, 2024
Vágólapra másolva!

Kényszerevakuáció Donyeckben

Vadim Filaskin, Donyeck megye ukrán kormányzója közölte, hogy az egyre romló biztonsági helyzet miatt kiszélesítették a kényszerevakuálás hatálya alá eső övezetet, amelyet a gyerekeknek szüleikkel, illetve a gondozásukat ellátó személyekkel el kell hagyniuk.

Összesen 27 települést soroltak fel a Pokrovszk mellett fekvő Szelidove és Kosztyantinivka térségében. Nem sokkal korábban az orosz csapatok előretörése miatt már elrendelték falvak kiürítését Pokrovszk környékén. Az ukrán hatóságok mindemellett többször panaszkodtak arra, hogy

 a felszólítások ellenére az emberek, főként az idős lakosok nem hajlandók elhagyni otthonaikat.

"Ismételten hangsúlyozom: az egyetlen helyes döntés a civilek számára az evakuálás! Az evakuálás életeket ment!" - hívta fel a figyelmet Filaskin.
Szerhij Dobrjak, Pokrovszk katonai közigazgatásának vezetője az ukrán Szabadság Rádiónak nyilatkozva augusztus 19-én arról számolt be, hogy a civileknek legfeljebb két hetük van elhagyni a várost az orosz csapatok előrenyomulása közepette. (MTI)
 

04:34
augusztus 27, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt hétfőn

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!