A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Kazakhstan
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
NyílNyíl

Kigyulladt egy raktárépület a Fülöp-szigeteken, 11 ember meghalt - videó

Kigyulladt egy raktárépület a Fülöp-szigeteken.
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Legalább 11 ember meghalt pénteken egy ötemeletes, raktárként is használt lakóépületben kiütött tűzben a Fülöp-szigetek fővárosa, Manila kínai negyedében - közölték a hatóságok.
Vágólapra másolva!

A helyi kínai közösség egyik tisztviselője a DZRH rádióállomásnak elmondta, a Manila Binondo kerületében található lakóépület raktárként is szolgált, ahol a helyi kereskedők éjszaka az áruikat tárolták. 

A tűzben az épület tulajdonosának felesége is meghalt, és további halálos áldozatokra is számítani lehet. 

A reggeli órákban felcsapott lángokat csak három órával a tűzoltók riasztását követően sikerült eloltani.

A Fülöp-szigeteken sok épület nem felel meg a tűzbiztonsági előírásoknak, ami gyakran halálos balesetekhez vezet. Tavaly augusztusban tizenhatan haltak meg egy lakó- és raktárépületben keletkezett tűzben Manilában, míg 2023 májusában hatalmas tűzvész pusztított a főváros történelmi központi postahivatalának épületében. 

Kigyulladt egy raktárépület a Fülöp-szigeteken.
Fotó: AFP / Jam Sta Rosa / AFP

A múlt hónapban legalább 27 ember, köztük 19 rendőr és más kormányzati alkalmazott is megsérült, mert nagy mennyiségű, lefoglalt és elkobzott illegális tűzijáték robbant fel a Fülöp-szigetek déli részén, megrongálva házakat, szállodákat és egy nemzetközi repülőteret is.

Tűz ütött ki egy kisebb ruhagyárban a Fülöp-szigetek északi részén lévő Quezon városában tavaly augusztusban, akkor 15 ember életét vesztette és többen megsérültek.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!