Brüsszel megszavazta a nyugati fegyverek bevetését Oroszország ellen, Magyar Péterék sem ellenezték

Ukrajna, Ukrán, Orosz, Oroszország, háború, konfliktus, orosz-ukrán háború, oroszukránháború, UkránOroszháború, 2024.06.14.
Fotó: AFP/Jose Colon
Vágólapra másolva!
Magyar Péter EP-képviselői nem ellenezték azt az EP határozatot, amelyben arról döntöttek, hogy tegyék lehetővé, hogy Ukrajna a nyugati országoktól kapott fegyverrendszereket használhassa legitim katonai célpontok támadására Oroszországban. A Fidesz képviselői nemmel voksoltak.
Vágólapra másolva!

Az Európai Parlament azt kérte az uniós tagállamoktól: tegyék lehetővé, hogy Ukrajna a nyugati országoktól kapott fegyverrendszereket használhassa legitim katonai célpontok támadására Oroszországban. Az EP strasbourgi plenáris ülésén 425 szavazattal, 131 ellenében és 63 tartózkodás mellett elfogadott állásfoglalás szerint a jelenlegi korlátozások feloldása nélkül Ukrajna nem tudja teljes mértékben gyakorolni az önvédelemhez való jogát, és így lakossága és infrastruktúrája továbbra is ki van téve a támadásoknak.

A határozat szavazásán a Fidesz képviselői természetesen nemmel voksoltak, Magyar Péter párttársai viszont tartózkodtak - vagyis nem szavaztak a döntés ellen.
Magyar Péter részt sem vett a szavazáson, tehát megint nem ment be a munkahelyére. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!