Spirituális elvonulás során tűnt el egy nő Coloradóban

Vágólapra másolva!
Négy napot élt túl a vadonban egy kolumbiai nő, miután Colorado-ban egy spritiuális táborban nyoma veszett.
Vágólapra másolva!

Gina Chase négy napot úgy élt túl a vadonban miután eltévedt, hogy faágakból épített menedéket, és az esővizet itta, hogy ne száradjon ki. Elmondása szerint a televíziós műsorokból tanulta ezeket a technikákat.

Chase 1400 dollárt fizetett egy nonprofit kalandszervezetnek, az Animas Valley Institute-nak a többnapos kirándulásért. A magányosan tett kirándulás és annak fizikai terhelése a tervek szerint arra irányult volna, hogy egy tisztább lelkiállapotba és tudatállapotba kerüljenek a résztvevők. Egyfajta zarándoklatként is felfogható. 

A szervezet azonban nem tett előzetes felmérést, hogy a csoport tagjai mennyire terhelhetőek, milyen készségekkel rendelkeznek vagy nem rendelkeznek az út megtételéhez

 - áll a San Miguel megyei seriff hivatalának jelentésében. 

A Yahoo szerint a vezetőik arra biztatták a résztvevőket, - melyet a táboroztatók tagadtak - hogy ne vigyék magukkal mobiltelefonjukat, hogy csak önmagukkal legyenek elfoglalva.

Miután Chase már jó ideje nem került elő, riasztották a hatóságokat, akik a nő keresésére indultak. Az egyik táborozó a seriff hivatal őrmesterének átnyújtotta a tábortól kapott útleírást, melyet végig kellett volna zarándokolniuk - írja a CBS News.

Az útbaigazítás nevetségesen szegényes volt, például: Fordulj balra a kis réten, és sétálj egy darabig

 - írta később az őrmester jelentésében. Később pedig az is kiderült, hogy a tábori vezetők azt javasolták Chase-nak, hogy viseljen a vándorlás során zöld ruhát, hogy közelebb legyen a természethez. 

„Rámutattam, hogy ez milyen ostobaság volt biztonsági szempontból” - írta az őrmester a jelentésben -, "mivel ezeket a színeket nehéz észrevenni az erdős terepen".

Chase, aki arra számított, hogy nem lesz sokáig távol, csak egy síp, egy pokróc, gyufa és egy vizes palack társaságában hagyta el a táborát. Hátrahagyta a sátrát, hálózsákját és minden egyebet. Ráadásul mint később kiderült Chase már pár napja böjtölt a zarándoklat előtt, így az erőnléte sem volt túl megfelelő.
Chase a jelentés szerint az első éjszaka fák ágaiból épített menedéket. "Ez minimálisan hatékony volt" - mondta később Chase.

A nő aztán észrevette másnap, hogy helikopterek köröznek a helyszín felett ahol volt. Gondolta, hogy őt keresik, ezért tüzet gyújtott, azonban a láng olyan kicsi volt, hogy nem vették őt észre.

 Így Chase még egy éjszakát töltött odakinn a hidegben. 

Másnap azonban úgy döntött elindul és kelet felé fog tovább haladni. Útja során végül megtalálta őt rendkívül legyengült állapotban a kereső csapat, vissza vitték a táborhelyre, ahol megmelegedhetett és ételt is kapott.

Chase a tábori kiránduláson édesanyja elvesztését szerette volna feldolgozni - írja a The Denver Post.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!