Egy ukrán történész szidja Zelenszkijt

BIDEN, Joe; ZELENSZKIJ, Volodimir BIDEN, Joe; ZELENSZKIJ, Volodimir, Biden Ukrajnában, Ukrajna, Kijev,
President Joe Biden (L) is greeted by Ukrainian President Volodymyr Zelensky upon his arrival at the Mariinsky Palace in Kyiv on February 20, 2023. - US President Joe Biden promised increased arms deliveries for Ukraine during a surprise visit to Kyiv on February 20, 2023, in which he also vowed Washington's "unflagging commitment" in defending Ukraine's territorial integrity. (Photo by Evan Vucci / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Jaroslaw Hryzak ukrán történész kritikát fogalmazott meg Volodimir Zelenszkijjel szemben. Nem bízik abban sem, hogy az ukrán elnök és csapata elég profi az égetően szükséges reformok végrehajtásához.
Vágólapra másolva!

Az ukrán szakértő a bécsi egyetem tartott előadásán beszélt az ukrán ellentámadás kudarcáról is. Méltatta Zaluzsnij ukrán vezérkari főnököt, aki szerinte – helyesen - nem becsülte alá az orosz hadsereget.

Szerinte a kudarc hátterében „politikai döntés" állt.

Hryzak kifejtette, hogy nem szavazott Volodimir Zelenszkijre a 2019-es elnökválasztáson, akinek a teljesítménye szerinte ennek ellenére kezdetben tökéletes volt, a háború azonban „alapvetően megváltoztatta" őt.

Az elnök - színészként - impulzívan cselekszik, miközben Ukrajnának szisztematikus reformokat kellene végrehajtania. „Sem ő, sem a csapata nem elég profi ahhoz, hogy belekezdjenek ezekbe a reformokba" – szögezte le, kiemelve, hogy a Nyugat ugyanakkor egyre inkább elvárja Zelenszkijtől ezeket a reformokat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!