A Telefondoktor a szalmonelláról

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Az ételmérgezések okait elemző statisztikai adatok szerint a legtöbbször a baromfiból vagy tojásból készített ételek miatt kerül sor szalmonellafertőzésre.
Ezért különösen fontos, hogy a nyers csirkehúst nagyon óvatosan kezeljék, és már a vásárlást követően gondosan különítsék el más élelmiszerektől. Hasonlóan nagy figyelemmel kell kezelni a tojás tárolását és főzését, kisgyermeknek, idős, beteg embernek csak nagyon alaposan megsütve vagy főzve adható tojás.

A biztonságos élelmiszerhttp://mama-baba.freeweb.hu/bizt.htmlBővebben a szalmonellózisrólhttp://www.foltnet.hu/hellodoktor/doktor32.htm

A három legfontosabb szabály a szalmonellafertőzés megelőzésében:
- az általános tisztaság,
- a hűtés, amely megállítja a szalmonella baktériumok szaporodását,
- végül az alapos sütés-főzés, amely elpusztítja azokat.

Akik további részletekre kíváncsiak, küldjenek saját névre megcímzett és felbélyegzett közepes nagyságú válaszborítékot a
Telefondoktor 1390 Bp. Pf. 173. címére.
A borítékra írják rá: ételmérgezés.

A Telefondoktor éjjel-nappal hívható a 317-2111 -es számon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!