A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Shobert Norbi: Ismerem a kövér emberek lelki világát

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Alig kezdünk el beszélgetni Shobert Norbival, máris szüneteltetnünk kell az interjút, mert rajongó hölgyek rajzzák körül a magyar fitnesz-sztárt.

www.norbi.hu - Ez szinte mindig és mindenhol megtörténik. Aláírást, tanácsot kérnek, vagy a sikertörténetüket osztják meg velem. Ezt nagy örömmel mondom, mert rengeteg szeretetet kapok ilyenkor. Én is igyekszem kedves lenni mindenkihez - ez ügyben már a naivság határát súrolom, amit ki is használnának nem kevesen - "panaszkodik" Norbi.
- Mondok egy jellemző példát. Az egyik népszerű televíziós show műsorban vállaltam, hogy teljesen ingyen lefogyasztom a jelentkezőket. Megkaptak minden instrukciót, étrendet, tornakazettákat, és a telefonszámomat, hogy ha elbizonytalanodnának, adhassak egy kis lelki gyorssegélyt. Néhány hétre rá fel is hívott az egyik hölgy édesanyja, hogy gyönyörűen fogy a lánya, de ez az egészséges életmód nagyon drága mulatság - nem adnék-e némi pénzt is. No, ekkor tényleg meglepődtem. Pedig az eset nem egyedi.

- Megragadt bennem, amit a hölgy mondott: tényleg olyan költséges az egészséges táplálkozás?

Norbi.huhttp://www.norbi.huNorbi honlapján a hatékony edzéssel kapcsolatos kérdéseket is feltehetnek, valamint programajánlót olvashatnak.Ez bizony szerelem!http://www.holgyvilag.hu/main2.php?cikk=2569Ismerjék meg Norbi barátnőjét, Rékát isFitnesz-terem választóhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=30678További linkek fitness témakörbenhttp://vizsla.origo.hu/static/szorakozas,_pihenes,_sport/sport/fitness/

- Ugyan. Töredékébe sem kerül a különböző csodaszerek árának, amelyeket a legtöbben nyíltan vagy titokban kipróbálnak. Hosszútávon jobb megoldás nincs, mint befektetni egy kicsit az egészségesebb táplálkozásba. Azok számára pedig, akiknek nincs idejük és lehetőségük, hogy ebédre korszerű, egészséges ételeket készítsenek, összeállítottunk egy fitnesz-menüt . Ezeket az útmutatásaim alapján elkészített fogásokat házhoz is szállítjuk. A menü diétára garantáltan alkalmas, bőséges adag, és azt gondolom, abszolút megfizethető. És nincs kifogás, hogy a munkahelyen miért nincs lehetőségünk fogyókúrásat ebédelni. Ha e mellett betartjuk az aranyszabályt, hogy délután és este már csak fehérjéből szabad energiát nyerni, akkor havonta 5 kiló fogyás garantált. Ez azért már szép eredmény, nem? Százakat fogyasztottam le ezzel a módszerrel.

- És azzal a jó értelemben vett fanatizmussal, amit valahogyan másokra is át tudsz ragasztani. Hatással vagy az emberekre. Hogy csinálod?

- Úgy, hogy én is voltam kövér, ismerem a kövér emberek lelkivilágát. A túlsúlyosak egy idő után már nem hisznek saját magukban. Rengeteg pénzt kidobáltak az évek során zsírégető tablettákra és krémekre, varázskezelésekre - egyszóval olyan módszerekre, melyekkel csupán az okozatot, s nem az okot szüntetik meg, ha egyáltalán sikerül. Én azt tanítom mindenkinek, hogy ne külső mankóktól várja a csodát. A kövér ember ráadásul mellébeszél.

- Hogyhogy?

- Mondok egy tipikus hazugságot. "Én így is jól nézek ki, jól érzem magam a bőrömben, boldog vagyok". A végén pedig mindig kiderül, hogy már az összes zsírégető teát megrendelte, járt ötféle kozmetikai kezelésen, és magára kent mindenféle krémet. A saját kudarca elől pedig abba menekül, hogy ő egyéniség, és különben sem néz ki olyan rosszul. A csudát! A túlsúlyos ember nem néz ki jól - narancsbőrös a hátsója, lóg a hasa, összeér a combja, iksz a lába és deformált az arca. Nem tudnak normálisan felöltözni sem. A molett-divat egy röhejes kényszermegoldás, fekete madárijesztő-ruhákkal. Nekem senki se mondja, hogy ez szép.

- Elég drasztikusan fogalmazol.

Forrás: Hölgyfórum - Valóban. Mert mindezt előbb be kell ismerni ahhoz, hogy valaki elszánja magát a változtatásra. Először sokakat megsértek a valósággal, de utána rögtön elmondom, hogy látom bennük azt az erőt, amellyel mindezen változtatni tudnak. Nem hazugságokkal, nem csodaszerekkel, hanem akaraterővel és kitartással. Előbb a gondolkodást kell átformálni, az alak csak ezután következhet. Ettől a kettőtől pedig az egész életük megváltozik. Valljuk be: a kövér ember élettere beszűkül, az életminősége pedig megromlik. Fogyás után perspektívák sokasága nyílik meg az öltözködésben, a párválasztásban, a szórakozásban, sőt akár a munkában is. A szabadidősportokról már ne is beszéljünk - tetemes túlsúly esetén egy idő után a laza kocogás is szétrepeszti a térdizületeket, egy közepes sportbaleset pedig maradandó sérülést okozhat.
A kövérek számára egy idő után semmi nem marad, csak az evéssel ötvözött tévé- és videó nézés, számítógépezés. Ez nem minőségi élet. Én azt az élményt vetítem az emberek elé, hogy az életük új perspektívákat nyer. Olyan örömökben lesz részük, amelyeket odáig csak másoktól irigyeltek. Ez már elegendő erőt ad a fogyáshoz.

- Mi van azokkal a hölgyekkel, akiknek mindössze 5-10 kiló súlyfeleslegük van, ráadásul lokálisan lerakódva. A fogyás ilyenkor néha még reménytelenebbnek látszik, mint nagy túlsúly esetén.

Szeretne ön is karcsú és izmos lenni?

Tornázzon Norbival! Előbb olvassa el a könyvét - 100 kérdés a fitneszről
Majd kezdjen el rendszeresen mozogni Aerobic Norbival 1. Videokazetta
Aerobic Norbival 2. Aerobic Norbival 3.



- Idáig a táplálkozásról beszéltünk. De a sport sem egyszerűbb ügy. Bevallom, én például utálom a konditermet.

- Én is. Többször próbálkoztam vele, de semmi kedvem a napjaimból hosszú órákat izzadtságszagú, sznobokkal teli fitnesztermekben eltölteni. Vannak kivételek, tudom, de általában egymás nézegetésével telik az idő: kinek milyen melle, izma, szerkója van. Én a családi wellness híve vagyok. Hétvégi családi programok, kirándulás, kerékpározás, úszás, kocogás és a többi. Sőt, ebbe belefér a fitnesz kazetta és könyv is. Meg kell találni a mozgásnak azt a formáját, ami jól is esik, mert különben reménytelen, hogy tartósan elköteleződjünk mellette.

- Honnan veszed ezt a mérhetetlen energiát és lelkesedést?

- Ez a hobbim, a munkám, a hivatásom - a misszióm. Egyben üzleti vállalkozás is, amit már sokan, sokszor a szememre vetettek. Ugye, meg akartad kérdezni? Mert mások néha rögtön ezzel kezdik: mennyit keresek a kazettákkal, min, hogyan nyerészkedem. Ez eléggé bánt. Ki végez egy szolgáltatást ingyen? Az ügyvédnek, az orvosnak, a magántanárnak is fizetni kell. Csinálnám én ezt szerelemből is, de megfelelő anyagi háttér nélkül nem tudnék megvalósítani semmilyen innovációt - Norbi fitnesz-menü, Norbi videokazetták sem lennének. Szívesen lennék milliárdos, hogy százmilliókat ölhessek a vállalkozásomba, mert tudom, hogy jó célt szolgál.

- Azt hallotam, megtaláltad a párodat. Milyen az élet Rékával?

- Emberileg és szakmailag is tökéletesen kiegészítjük egymást. Amióta együtt vagyunk, vidámabbak lettek a mindennapjaim, és még hatékonyabbá váltam a munkában. A menyasszonyom nagyszerű ember és csodálatos nő. Ezt nem csak én veszem észre - mostanában egyre több férfi ostromolja szerelmes levelekkel, sms üzenetekkel. Imádom Rékát. Ez egy igazi nagy találkozás.

- Mindig tartogatsz valami meglepetést. Ezúttal nem rukkolsz elő semmivel?

- Dehogynem, most jelent meg az új könyvem , amelyben 100 kérdésre adok választ a fogyással, a kondíciószerzéssel, a jó alakkal kapcsolatban. Igazi botránykönyv, mert lerántom benne a leplet a különféle méregdrága módszerekről, marketinghazugságokról. Az ananász és az ebből készített tabletta például tapasztalataim szerint, soha nem fog fogyasztani, de ez csak egy kiragadott példa a leírtak hosszú listájáról.

- Nem lesz ebből konfliktus a termékeket gyártó cégekkel?

- Vállalom a harcot. A könyvben egyébként is csupán álláspontokat támadok, nem konkrét termékeket. A leírtak nem tudományosan bizonyított tények, de hosszú évek tapasztalatain nyugvó megfigyelések. Az a módszer, amellyel már nagyon sok embert lefogyasztottam, és reményeim szerint, még többeket fogok a közeljövőben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!