A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:20AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Hatásos ellenszert találtak a földimogyoró-allergiára

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A TNX-901 nevű gyógyszer képes megakadályozni az immunoglobulin-E, vagyis IgE működését, amely egy olyan molekula, mely az asztmáért és az allergiás reakciókért felelős.

Forrás: ORIGOA kísérletben 84 embert injekcióztak havonta egyszer-kétszer a szerrel. Közülük néhányan igen jó eredményt értek el: azok, akik a legnagyobb dózist kapták, négy hónapos kezelés után nyolc szem földimogyorót tudtak elfogyasztani tünetmentesen, sőt, öten 24 szem mogyorónak megfelelő mennyiséget is elviseltek. A szer jelentőségét igazán az ételallergiások tudják fölmérni.
Egy földimogyoró-allergiás kisgyerek anyja nyilatkozta: - Mogyoróallergiásnak lenni annyi, mint orosz rulettet játszani minden étkezés alkalmával.

Allergia - avagy nem inkább kezdünk elkorcsosulni?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=25547

Az ételallergia súlyos esete perceken belüli fulladásos halálhoz vezet. Igen gyakori a földimogyoróval és a gabonafélékkel szembeni allergia. Olyan élelmiszerek is tartalmazhatnak allergizáló anyagot, amelyekről nem is gondolnánk, pl: a tejfölben is lehetnek gabonaszármazékok, és az almák héját a frissesség kedvéért szintén egy gabonaszármazékkal vonják be.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!