A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

A dohányzás károsítja a nemzőképességet

Vágólapra másolva!
A dohányzás erősen befolyásolja a szexuális életet, különösen  a nemzőképességet - derült ki a Brit Orvosok Szövetségének (BMA) szerdán közzétett tanulmányából.
Vágólapra másolva!

A tanulmányból kiderül: mintegy 120 ezer 30 és 50 év közötti brit férfi szenved olyan merevedési zavarban, amely a dohányzással függ össze.

"Azok a férfiak, akik szeretnének zavartalan szexuális életet élni, jobban teszik, ha nem gyújtanak rá, mert számos esetben a dohányzás áll a férfiúi impotencia hátterében" - állította Vivienne Nathanson, a BMA tagja.

A "Dohányzás és szaporodás" című tanulmány szerint az évente diagnosztizált méhrák-megbetegedések közül mintegy 1200 esetben a dohányzás az egyik faktor, amely segíti a kór kialakulását. Ráadásul a terhesség alatt dohányzó kismamák gyermekei közül háromszor annyian születnek fejlődési rendellenességgel, mint a nem dohányzó anyukák csecsemői esetén.

Ha a rákot, valamint a dohányzással szorosan összefüggő szív- és érrendszeri betegségeket figyelmen kívül hagyjuk, akkor is bizonyítható, hogy Nagy-Britanniában évente 3-5 ezer vetélést okoz az aktív vagy a passzív dohányzás. A BMA tanulmánya szerint a dohányosok 40 százaléka kockáztatja, hogy meddő lesz. "Azok a férfiak és nők, akik egy napon gyermeket akarnak, dobják a cigarettát a szemétbe" - figyelmeztetett Nathanson.

A passzív dohányzás is komolyan károsítja a gyermekek egészségét - olvasható a tanulmányban -, évente több mint 17 ezer 5 évesnél fiatalabb brit gyermek kerül kórházba a passzív dohányzásnak tulajdonítható légzőszervi megbetegedésekkel.

"A dohányzás rendkívüli módon befolyásolja az utódnemzést és szülést a serdülőkortól a felnőttkorig" - figyelmeztetett Sinead Jones, a BMA dohányzással kapcsolatos kutatásainak vezetője.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!