A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Álomesküvőre álomsúly pár hónap alatt

Vágólapra másolva!
Minden nő arról álmodik, hogy esküvőjén a meghívottaknak eláll a lélegzete, amikor ő fehér fátylában, meseszép ruhájában feltűnik. Ez az a pillanat, amikor nem szabad, hogy a kosztüm feszüljön és a test csak préselve férjen a csipkék közé. A ruha, a zenekar és más kellékek beszerzésében sajnos nem tudunk segíteni, de arra gondoltunk, hogy olvasóinkat meglepjük egy háromrészes "legyél te is fitt menyasszony" sorozattal, hogy a belépő jól sikerüljön. 
Vágólapra másolva!

Például hatkilónyi fogyás - ha egyáltalán szükséges! Józanul és kritikusan szemléld meg magad, és vedd figyelembe párod véleményét is, hiszen lehet, hogy neki éppen így vagy a legszebb, és nem szeretne egy csontos, sovány arát vezetni az oltár elé.
Jelentős formai átalakulás - laposabb has, vékonyabb karok, formásabb vállak - amely főleg akkor fontos, ha mélyen dekoltált, ujj nélküli, keskeny vállpántos ruhát választottál. Ez ellen biztosan nem lesz kifogása még a vőlegénynek sem.
Fontos az egyenes, büszke tartás - hiszen egész nap a tekintetek, fényképezőgépek és videokamerák kereszttüzében állsz majd, és a testtartás sokat javíthat vagy ronthat a megjelenéseden.

Testsúlycsökkentés: a cél hetente fél kiló mínusz

Először is döntsd el, hogy mennyit szeretnél fogyni. Ne túl sokat, mert ahhoz szigorú megszorításokat kellene bevezetned az életedben, és felesleges, hogy a készülődés legszebb hónapjai, heteit egy önsanyargató diéta jegyében teljenek el. Ráadásul minél többet és minél gyorsabban fogynál, annál nagyobb lenne az esély arra, hogy a nászút svédasztalos reggelijei és vacsorái közepette kamatostul visszahízd az egészet.
A reális terv: maximum 6 kg fogyás három hónap alatt. Miből fog ez összejönni? Íme az adatok:
- 1 kg fogyáshoz 7000 kalóriával kell csökkenteni az eddig megszokott energia-egyenleget, tehát ennyivel kevesebb kalóriát kell a táplálékkal magadhoz venned vagy ennyivel többet testmozgással felhasználnod. A testsúlycsökkentés leghatékonyabb útja, ha a két módszert egymással kombinálod.
Ha tehát heti fél kg fogyást tervezel (ez 3 hónap alatt mínusz 6 kg), 3500 felesleges kalóriát kell "eltüntetned" valamilyen módon. Mivel ebben az időszakban minden menyasszony és vőlegény lelkesen búcsúztatja szingli mivoltát különböző baráti tivornyázások során, ezért tegyük fel, hogy heti 5 napon fogsz diétázni, a másik két nap pedig partizol - de azért itt sem rúghatsz ki mértéktelen módon a hámból.

A heti 3500 kalória felhasználása a következő módon fog történni: 5 napon 500 kalóriával kevesebbet eszel majd, mint korábban, valamint heti 3 alkalommal 350 kalóriát égetsz el testmozgással. Ha már korábban is rendszeresen mozogtál, akkor ezt az edzésadagot számold hozzá az eddig megszokott testmozgási mennyiséghez.

Azt a bizonyos 500 kalóriát legjobb lenne a vacsorából lecsípned. Reggelizz, ebédelj, ahogy eddig szoktál, ne hagyj ki egy étkezést sem, de a vacsorát időzítsd legkésőbb délután 6 órára - ha pedig erre nincs lehetőséged, elégedj meg az uzsonnával, és este egy könnyű salátán vagy egy pohár joghurton kívül mást ne fogyassz! Napközben igyál sok (cukormentes) folyadékot: ásványvizet, ízesítetlen gyümölcs- vagy gyógyteát. Ne adj magadnak lehetőséget a nassolásra, inkább egyél tartalmas reggelit (például szendvicset) és egy teljes ebédet (leves, hús, rizzsel és salátával), hogy elkerüld a munka közbeni kontrollálatlan csipegetést.
Felesleges naponta mérlegre állnod, válassz ki erre a célra hetente egy napot (mondjuk a hétfőt), és mindig ugyanabban az időpontban és állapotban mérd magad (reggel, felöltözés előtt a fürdőszobában).

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!