A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hajánál ragadd meg a Holdat!

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A HarmoNet horoszkópjában minden héten ajánljuk, mely napok alkalmasak, vagy alkalmatlanok szépségápolásra, hajfestésre, dauerre. Sok olvasónk kérdésére is válaszolva közreadjuk azokat az évszázados népi és tudományos, asztrológiai megfigyeléseket, amik a hajról szólnak.

Hajjal kötött szerelem

Hajápolós babonák és hagyományok
Ritka - mindig is ritka volt - a gyönyörű szép haj, s Bácskában azt mondják, akinek ilyen haja van, az magával az Úristennel beszélt. Sok helyen a haj végét a növő Hold, főleg Újhold péntekén kell egyenesre vágni, akkor lesz szép és egyenletes. Aki biztos hatást akar, szomorúfűz ágai alatt, vagy a folyóban állva vágjon hajat.

Varázslás a hosszú hajért
Népi babonaság sok van, de a legérdekesebb Nyírcsászáriból való. Aki éjnek évadján a temetőbe lopakodik, és az éjféli harangszó minden harangütésére egy-egy hosszú fűzfaágat tör magának, majd az ebből főzött hajmosó vízzel hajat most, meglepő eredményre számíthat. Olyan hosszú lesz a haja, mint a használt hajmosó víz útja, ha kocsikerék nyomába önti bele.

Asztrológiai tudomány
A népi megfigyelések a vizes jelleg és a haj közötti összefüggésről mint látjuk, nagyon régiek. Például, ha vizes jegyben jár a Hold, nem tanácsos hajat mosni, mert csak nedvességgel teli és nehezen formázható lesz.

Az Oroszlán jegyében járó Hold viszont megfelelő időpont például a hajvágásra. Akinek valami gondja van a hajával, például hullik, túl vékony vagy túl zsíros, érdemes hajvégeit minden hónapban az Oroszlán-napokon levágatni. Az Oroszlán-minőség főleg a férfihormonokra hat, talán ez az oka az oroszlán "szőrös" hatásának, vagyis annak, hogy a haj és a szőr megerősödik. Dauerolás esetén nem árt figyelembe venni, hogy az Oroszlán-napokon a haj nagyon göndör lesz.

Jó tudni, hogy a Szűz napokon vágott haj tovább megőrzi szépségét és formáját, a most készített dauer szép hullámokat ad, és a hajfestés is sokáig tartós marad.

HarmoNet

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!