Hozzávalók:
a tésztához: 50 dkg RAMA margarin, 1 kg liszt, 3 dkg élesztő, 2 db tojás, 6 dkg minőségi kristálycukor, 1 csipet só, 4 dl tej
a diótöltelékhez: 40 dkg darált dió, 20 dkg finom minőségű kristálycukor, 2 dl tej, 1 evőkanál méz, 8 dkg mazsola, 1 kávéskanál fahéj, 1 db citrom reszelt héja
a máktöltelékhez: 40 dkg darált mák, 2,5 dl tej, 20 dkg finom minőségű kristálycukor, 2 evőkanál méz, 1 db citrom reszelt héja, 1-1 kávéskanál fahéj és őrölt szegfűszeg, 8 dkg mazsola
A lisztet átszitáljuk, az élesztőt kevés, enyhén cukros langyos tejbe morzsoljuk. A lisztet a lágy margarinnal, a cukorral és a sóval, valamint a megkelt kovásszal és a megmaradt tejjel sima tésztává gyúrjuk. A tészta legyen félkemény és a kezünktől váljon el. Letakarva, kb. 30 percig pihentetjük.
A tésztát 6 egyforma részre osztjuk és téglalapokká nyújtjuk. Dió- vagy máktölteléket kenünk rá és összesodorjuk. A rudakat margarinnal kikent sütőlapra, egymástól kis távolságra elhelyezzük és mindegyiket 3-3 helyen megszúrjuk. Egy egész tojást és egy tojássárgáját felverünk, bekenjük vele a tésztarudakat, és hagyjuk meleg helyen megszáradni. Ismét bekenjük, és hagyjuk megszáradni. Előmelegített sütőben, mérsékelt hőmérsékleten megsütjük. Szép repedezett kell, hogy legyen.
Diótöltelék készítése:
A tejet felforraljuk a cukorral és leforrázzuk vele a darált diót. Belekeverjük a mazsolát, a mézet és a reszelt citromhéjat. Állandó keverék közben átforraljuk. 1-2 evőkanál lekvárral gazdagíthatjuk. Ha túl híg, kevés zsemlemorzsát adhatunk hozzá.
Máktöltelék készítése:
A tejet felforraljuk és leforrázzuk vele a darált mákot. Belekeverjük a mazsolát, a mézet és a fűszereket. Állandó keverés közben felforraljuk. Ízlés szerint 1-2 evőkanál lekvárral gazdagíthatjuk.