Mikróban készült finomságok

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Canelloni töltve

Forrás: Magyar KonyhaHozzávalók: 8 csomag canelloni (üzletben csomagolva készen kapható)
a töltelékhez: 10 dkg darált hús, 1 evőkanál reszelt sajt, 2 evőkanál apróra vágott hagyma, 2 evőkanál tejszín, 3 evőkanál vágott paraj (vagy aprított petrezselyem), só, oregánó, bors
a paradicsommártáshoz: 20 dkg paradicsom (hámozva, aprítva), 3 evőkanál paradicsompüré, 2 evőkanál vágott hagyma, 8 dkg gyalult sajt, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1/2 teáskanál cukor, só, morzsolt bazsalikom, bors

Mikrohullámú szakácskönyvhttp://www.partnerlink.hu/cgi-bin/clickthru.cgi?id=6762237376676573006467767123647369797784737270677263&page=http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/start.cgi/apps_fokusz/display/index.html?termek.id=7597&tag=1Mikrohullámon sütni-főznihttp://www.partnerlink.hu/cgi-bin/clickthru.cgi?id=6762237376676573006467767123647369797784737270677263&page=http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/start.cgi/apps_fokusz/display/index.html?termek.id=55803&tag=1

A tésztát hőálló tálba téve vízzel beborítjuk, és kis teljesítménnyel (325 W) 8 percig főzzük. Leöntjük róla a vizet. Összekeverjük a töltelék anyagait, és betöltjük a tésztacsövekbe. Elkészítjük a mártást: a paradicsomot, a pürét, a fűszereket robotgéppel elkeverjük, úgy, hogy a paradicsom összezúzódjon. A töltelékkel megtöltött tésztákat óvatosan hőálló tálba fektetjük, és ráöntjük a mártásunkat. Megszórjuk a hagymával, fokhagymával és a sajttal. 650 W-on 8-10 percig sütjük. Azonnal, forrón tálaljuk.

Elkészítési idő: 50 perc
Egy adag: 2800 kJ/670 kcal
Ajánlott ital: száraz vörösbor - Nagygombosi Kékfrankos 2000

Mandulás, pikáns hal

Forrás: Magyar KonyhaHozzávalók: 4 db kb. 20 dkg-os hal (vörös sügér, tőkehal vagy kárász), 12 dkg vaj, 12 dkg gyalult mandula, 1 db citrom leve, 0,5 dl száraz vermut, vagy fehérbor, só, bors, kapor

A vajat a mandulával peremes edényben 650 W-on 3 percig pároljuk. Utána belekeverjük a citromlevet, a fűszereket, a vermutot, (vagy bort), majd beletesszük a kizsigerelt, erősen megmosott, megszárított, megsózott halat. Lefedve ugyancsak 650 W-on még 5-6 percig pároljuk, félidőben a halakat óvatosan, lapátkanállal megfordítjuk. Sós vagy vajas burgonyával, kaporral díszítve tálaljuk.

Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 1600 kJ/380 kcal
Ajánlott ital: száraz fehérbor - Mátraaljai Chardonnay 2001

Húsos tésztafelfújt

Hozzávalók: 20 dkg tészta (tetszés szerinti), 40 dkg paradicsom, 2 db tojás
a töltelékhez: 40 dkg darált marhahús, 1/2 áztatott zsemle, 1 nagy fej apróra vágott hagyma, 5 dkg reszelt sajt, 1 teáskanál aprított petrezselyem, só, bors, édes-nemes paprika, oregánó

Forrás: Magyar KonyhaA meghámozott paradicsomot villával szétnyomkodjuk, a tojásokat hozzákeverjük, gyengén felverjük. A tésztát enyhén sós vízben 325 W-on 6 percig főzzük. A töltelékanyagokat elkeverjük. Magas peremű hőálló tálban, felváltva egymásra rétegezzük vékonyan a tésztát és a tölteléket. A tetejére szórjuk a sajtot, és finoman meghintjük piros paprikával. Az edényt visszatesszük a mikróba, és 18 percig 650 W-on sütjük a felfújtat. Utána 8-10 percig a készülékben hagyva pihentetjük. Ezután tálaljuk. (A töltelékbe adhatunk kockára vágva gombát, olajbogyót, vagy színes hüvelyű paprikát is.)

Elkészítési idő: 50 perc
Egy adag: 2470 kJ/590 kcal
Ajánlott ital: száraz vörösbor - Egri Kékoportó 2002


Pisztráng kéken

Hozzávalók (1 adaghoz): 1 db pisztráng (15-20 dkg), citromlé vagy ecet ízlés szerint, só

Forrás: Magyar KonyhaA pisztrángot zsigerelés után csak belül mossuk meg, mert a külső bőrfelületén levő nyálkaréteg adja a kék színt, ezért ezt nem szabad megsérteni. Belülről megsózzuk, és megfelelő tálra vagy tányérra fektetjük. Az edénybe 2-3 evőkanál vizet teszünk. A halat megcsepegtetjük citromlével (vagy ecettel). A farokvéget fóliával betekerjük, papírral lefedjük, majd 3,5 percig 650 W-on sütjük a halat. 2,5 perc után a fóliát és a papírt eltávolítjuk a farokról. Mélyhűtött halnál a sütési idő 1 perccel hosszabb. Petrezselymes burgonyát, esetleg mártást adunk tálalásnál a pisztránghoz.

Elkészítési idő: 15 perc
Egy adag: 1720 kJ/410 kcal
Ajánlott ital: száraz fehérbor - Dörgicsei Olaszrizling 2001 Pántlika Pincészet

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!