A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Fóliás csodakaják szingliknek

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Tengeri halfilé zöldségágyon párolva

Hozzávalók: 18 dkg tengeri hal, 0,5 dl olívaolaj, 1 arasznyi póréhagyma, 0,5 db cukkini, 1 db kisebb sárgarépa, 6 db koktélparadicsom, 6 szem fekete olajbogyó, negyed csomag petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, 1 db citrom, 1 dl fehérbor, kakukkfű, só, bors.

Forrás: Magyar KonyhaA filézett tengeri halat 1 cm-es távolságokban beirdaljuk, a bevágások közé finomra vágott petrezselymet nyomkodunk, ízesítjük sóval, őrölt borssal, citromlével. A halat félretesszük. Serpenyőben olíva olajat hevítünk, beletesszük az oválisra vágott póréhagymát, a vékony metéltre vágott sárgarépát, a karikákra vágott cukkinit. Ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, az olajbogyószemeket, a kissé megnyomott koktélparadicsomokat, majd a száraz fehérborral felöntjük. Ezt az előpárolt ragut a sütőzacskóba töltjük és a korábban előkészített halat ráhelyezzük. A zacskót lezárjuk és 200 fokos sütőben 20 percig pároljuk.

Elkészítési idő: 50 perc
Egy adag: 1550 kJ/370 kcal
Ajánlott ital: száraz fehérbor - Bátaapáti Sauvignon Blanc 2001


Fóliában párolt csirkemell

Hozzávalók: 1 db csirkemell filé, 8 dkg színes, csavart tészta, 10 dkg wok-zöldség vegyesen, 10 dkg újhagyma, 1 evőkanál szezámolaj, 1 evőkanál szójamártás, 1 db gyömbér, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl fehérbor, só, őrölt bors.

Forrás: Magyar KonyhaA tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A wok-zöldségeket csíkokra vágott újhagymával szezámolajon átfuttatjuk. Ízesítjük sóval, reszelt gyömbérrel, reszelt fokhagymával, hozzáadjuk a szójamártást és a fehérbort, összeforraljuk. A sütőzacskóba tesszük a kifőtt tésztát, beborítjuk a zöldségekkel, a tetejére helyezzük a filézett, bőrözött csirkemellet. A sütőzacskót lezárjuk, és 200 fokon 25 percig sütjük.

Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag: 1680 kJ/400 kcal
Ajánlott ital: száraz fehérbor - Bátaapáti Tramini 2001


Sertésborda jóasszony módra

Hozzávalók: 14 dkg sertéskarajszelet, 3 dkg angolszalonna, 2,5 dkg gomba, 2 dkg gyöngyhagyma, 2 dkg zöldborsó, 10 dkg burgonya, 10 dkg zeller, 1 evőkanál étolaj.

Forrás: Magyar KonyhaAz előkészített sertésbordát megsózzuk, mindkét oldalát elősütjük. Az angolszalonnát kockákra vágjuk, a gombát cikkekre, a zöldborsót megfőzzük. A megtisztított és kockákra vágott zellert és burgonyát együtt megfőzzük, majd leszűrjük. A félig megpirított szalonnára tesszük az összevágott gombát, kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót, gyöngyhagymát. Kevés vízzel összeforraljuk. A sütőzacskóba először a burgonyát és a zellert helyezzük. Hozzátesszük az elősütött hússzeletet, és beborítjuk a jóasszony raguval. Lezárjuk a fóliát, és 210 fokon 25 percig sütjük. Elkészülte után tányérra csúsztatjuk, zöld salátalevéllel, koktélparadicsommal díszítjük.

Elkészítési idő: 55 perc
Egy adag: 1880 kJ/450 kcal
Ajánlott ital: száraz vörösbor - Soproni Kékfrankos 2000

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!