Mandulás-vörös áfonyás kuszkusz
Egy lábasba tegyünk egy evőkanál olajat, fonnyasszunk meg benne egy kis fej összevágott vöröshagymát és fokhagymát. Sóval, őrölt borssal ízesítsük. Öntsünk rá 3,75 dl vörös áfonya lét. Keverjünk bele két szál összekockázott zellerszárat, valamint egy szál összevágott rozmaringot. Forraljuk fel és öntsünk bele 2,5 dl kuszkuszt. Takarjuk le fedővel, és vegyük le a tűzről. 5-6 perc után lazítsuk fel villával, fél pohárnyi pirított szeletelt mandulát és aszalt vörös áfonyát keverjünk még bele. Karácsonyi töltött pulyka nélkülözhetetlen körete lehet.
Narancsos-brokkolis kuszkusz
Egy lábasba tegyünk egy evőkanál olajat, fonnyasszunk meg benne egy kis fej összevágott vöröshagymát és fokhagymát. Sóval, őrölt borssal ízesítsük. Öntsünk rá 3,75 dl narancslevet, adjunk hozzá egy maréknyi brokkoli rózsát, egy szál összekockázott sárgarépát, valamint fél narancs reszelt héját. Forraljuk fel és öntsünk bele 2,5 dl kuszkuszt. Fedjük le, majd vegyük le a tűzről. 5-6 perc után lazítsuk fel villával, egy evőkanál szójaszószt és két szál összevágott újhagymát keverjünk bele. Grillezett húsok, zöldségek és halak kiváló körete lehet.