Mediterrán töltött kenyér

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ezen a héten különleges kenyerek készítésének rejtelmeibe avat be bennünket.
Vágólapra másolva!

A tésztához: 1 pohár meleg víz, 1 evőkanál méz, 2 teáskanál szárított élesztő, 2,5 pohár liszt, 2 evőkanál búzadara, 2 evőkanál olíva olaj, 1,25 teáskanál só
A töltelékhez: 16 db aszalt paradicsom, 3/4 pohár feta sajt, 1/2 pohár fekete olíva bogyó, 1 csokor petrezselyem zöld, 3 szál zöldhagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olíva olaj, 1/2 evőkanál oregánó vagy bazsalikom, 1/4 teáskanál bors

A tészta alapanyagait egy nagy keverő tálba tesszük. Elektromos dagasztógéppel kenyértésztát dagasztunk belőle. Meleg helyen kelesztjük, majd ha kétszeresére nőtt, kezünkkel visszanyomjuk. Megvárjuk, míg újra megnő, lisztezett nyújtódeszkára öntjük, majd fél centi vastagságúra nyújtjuk.

Az aszalt paradicsomot meleg vízbe áztatjuk és egy óra múlva, mikor megszívta magát vízzel, kockára vágjuk. A zöldhagymát és a fűszereket összevágjuk, a sajtot is felkockázzuk, majd hozzákeverjük a többi alkotóanyagot.
Ezzel a töltelékkel megtöltjük a tésztát, majd felgöngyöljük, tetejét tojássárgával megkenjük, villával megszurkáljuk, és meleg sütőben 150-160 fokon 30-40 perc alatt pirosra sütjük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!