Hozzávalók: 100 ml olívaolaj, 1 db kisebb méretű sütőtök, 2 db sárgarépa, 1 db pasztinák, 1 db petrezselyemgyökér, 2 db kisebb póréhagyma, 1 db vöröshagyma, 3 db babérlevél, 4 szál kakukkfű, 3 szál rozmaring, só, bors
A zöldségeket tisztítsuk meg, szeleteljük fel és tegyük egy nagy tálba. Locsoljuk meg az olívaolajjal, adjuk hozzá a babérlevelet, morzsoljuk rá a rozmaringot és a kakukkfüvet. Keverjük össze, majd az egészet borítsuk egy nagy tepsibe. Érdemes a tepsi aljára egy sütőpapírt tenni, így nem ragad majd le. Tegyük 180-190 fokos sütőbe, és pirítsuk 40-50 percig.
Ha elkészült, tegyük egy nagy fazékba, öntsünk rá 2-3 liter zöldséglevest vagy vizet és 2-3 zöldségleveskockát, sóval és őrölt borssal ízesítsük. Főzzük 10 percig, majd utána vegyük ki belőle a babérlevelet, és kézi mixerrel pürésítsük.
Forrón leveses tálkákba tálaljuk, tetejét díszíthetjük kevéske tejföllel és friss kakukkfűvel.