Hozzávalók: 2 evőkanál olívaolaj, 2 vöröshagyma, 1 db chili paprika, 2 gerezd fokhagyma, 150 g vöröslencse, 1 teáskanál őrölt koriandermag, 1 teáskanál pirospaprika, 200 ml tejszín, 1 citrom leve, 3 szál újhagyma, 1 csomag friss korianderlevél
Egy nagy fazékban forrósítsuk fel az olajat, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát, fokhagymát és a chili paprikát. Dinszteljük legalább öt percig, amíg a hagyma üveges nem lesz. Adjuk hozzá a megmosott vöröslencsét és a fűszereket. Öntsünk rá két liter zöldséglevest vagy vizet és két zöldségleveskockát. Sóval ízesítsük, és főzzük 30-40 percig.
Ha elkészült, dúsítsuk tejszínnel és ízesítsük citromlével, összevágott friss korianderlevéllel, és felkarikázott újhagymával. Forraljuk össze, és forrón, levesestálkákban tálaljuk.