Tavaszi karfiolsaláta

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ezen a héten karfiolból készült ételek receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

Egy kisebb fej karfiolt szedjünk szét rózsáira, mossuk meg jól és csepegtessük le. A rózsákat késsel szeleteljük fel, majd tegyük egy nagy salátás tálba.

Készítsünk salátaöntetet; 2 deciliternyi majonézt, ízlés szerint cukrot, sót, őrölt borsot, fél pohár joghurtot keverjünk össze egy kis tálkába. Öntsük az összevágott karfiolra, adjunk hozzá kockára vágott füstölt pulykasonkát, valamint 3-4 szál felkarikázott újhagymát.

Keverjük össze, és tegyük a hűtőbe legalább egy napra, hogy az ízek jól átjárják a karfiolt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!