A karfiolt szedjük szét rózsáira és mossuk meg alaposan. Egy lábasba tegyünk egy evőkanálnyi vajat, egy gerezd finomra vágott fokhagymát, majd melegítsük fel. Vigyázzunk, csak addig hevítsük, míg a fokhagyma sisteregni nem kezd.
Tegyük bele a karfiolrózsákat és engedjük fel fele mennyiségű vízzel és tejjel. Fűszerezzük kevéske őrölt fehér borssal, őrölt szerecsendióval, sóval, zöldségleves kockával. Addig főzzük, míg a karfiol puha nem lesz. Két deciliter tejszínnel dúsítsuk és egy darabka márványsajtot is morzsoljunk bele. Forraljuk jól össze, majd merülőmixerrel pürésítsük.
Tálaláskor finomra vágott petrezselyemzölddel és metélőhagymával szórjuk meg alaposan. Készíthetjük füstölt sajttal is.