Egy keverő edénybe tegyünk 200 g mascarpone sajtot, adjunk hozzá 100 g zöldalmás joghurtot, 1 csomag vaníliás cukrot, 30 g mézet és fél teáskanál őrölt fahéjat. Keverjük addig, míg könnyű, habos nem lesz.
Egy kis lábasba tegyünk 500 g megtisztított és vékony szeletekre vágott birsalmát, fél dl almalevet, 2 fahéj rudat, 2 csillagánizst, 60 g mézet és egy citrom vékonyan levágott héját. Lefedve, kis lángon pároljuk legalább 10-12 percig. Akkor jó a kompótunk, amikor a birsalma már jó puha és a főzőleve kissé besűrűsödik. Hagyjuk kihűlni.
Babapiskótákat mártogassuk be szűrt almalébe, majd sorban rajuk le egy üvegtál aljára. Tetejére osszuk szét a kompót felét, majd a mascarpónés sajtkeverék felét, kissé simítsuk el, majd ismételjük meg a rétegezést. Tetejét durvára vágott és megpirított mogyoróval szórjuk meg . Pár órára tegyük hűtőbe, hogy jól összeérjenek az ízek. A birsalmát helyettesíthetjük zöldalmával vagy körtével is.