Salátaöntetek juharsziruppal

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre finomságokat ajánl oldalainkon. A héten juharsziruppal készült ételek receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

Tormás-juharszirupos salátaöntet

Hozzávalók: 2 evőkanál tiszta juharszirup, 1 evőkanál reszelt torma, 4 evőkanál vörösborecet, 5 evőkanál olíva olaj, 1 gerezd zúzott fokhagyma, só, bors

Az alapanyagokat tegyük egy kis tálkába, majd keverjük jól össze. Friss salátalevelekből, zöldségekből, főtt tojásból készített saláták kiváló öntete.

Tárkonyos-juharszirupos öntet

Hozzávalók: 4 evőkanál olíva olaj, 2 evőkanál fehérbor ecet, 2 evőkanál tárkonyos ecet, 3 evőkanál juharszirup, 1 csokor összevágott friss metélő hagyma, só, bors

Egy kis tálkában összekeverjük az alapanyagokat. Friss salátákból, sajtból, hideg sült szárnyas húsból, gyümölcsökből készített saláták öntete lehet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!