Tepsiben sült nyúl almával és hagymával

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre finomságokat ajánl oldalainkon. Ezen a héten húsvéti ételek receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

A sózott és beborsozott nyúldarabokat pár kanál felhevített olívaolajban süssük elő pirosra. Vegyük ki az olajból, majd 4-5 vöröshagymát és ugyanennyi almát tisztítsunk meg, és vágjuk nagy darabokra. A húshoz hasonlóan süssük elő ezeket is. Adjunk hozzá 2 dl fehérbort, fél liternyi zöldséglevest, majd forraljuk fel. Tegyünk bele 5 gerezd fokhagymát, 4 babérlevelet.

Tegyük vissza a húsdarabokat, rakjunk a tetejére öt vékony szelet húsos szalonnát is. Tegyük az egészet forró sütőbe egy órára. 45 perc elteltével vegyük ki, és 2 evőkanál mustárral elkevert tejföllel dúsítsuk, majd süssük még 15 percig.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!