Ananászos-sonkás spagetti

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre finomságokat ajánl oldalainkon. Ezen a héten megmaradt húsvéti sonkával készült ételek receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy evőkanálnyi olajat, tegyünk bele fél-fél vékony csíkokra vágott zöld és piros színű pritaminpaprikát. Pár percig erős lángon pirítsuk, majd 20 dkg felcsíkozott főtt sonkát és fél doboz ananászkockát kevés levével adjunk hozzá. 2 dl tejszínnel öntsük fel, majd fűszerezzük kevés őrölt borssal, sóval és friss petrezselyem levéllel. Addig forraljuk míg a leve be nem sűrűsödik. A végén pár szál vékonyra vágott újhagymával tegyük az ízét még frissebbé.
Kifőzött spagetti tésztával keverjük össze, tálaláskor frissen reszelt parmezánnal szórjuk meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!