Marokkói rablóhús
Hozzávalók: 1,5 kg csont nélküli bárányhús (lehet más húsból is), 2 negyedekbe vágott vöröshagyma, 2 zöldpaprika nagy kockákra vágva
A pácléhez: 4 evőkanál citromlé, 2 evőkanál olívaolaj, 1 reszelt vöröshagyma, 1 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt kömény, 1 teáskanál reszelt gyömbér, fekete bors
Készítsük el a pácot: minden hozzávalót tegyünk egy nagy tálba, és keverjük jól össze.
Vágjuk kockára a húst és ezzel a páccal keverjük össze, hagyjuk állni legalább 3-4 órát. Nyársra fűzzük fel váltakozva a húst, hagymát és a paprikát. Forró kerti grillsütőn süssük pirosra, sütés kőben kenegessük a megmaradt páclével.
Fűszeres kolbászkák
Daráljunk le kétszer fél kg sovány marhahúst, tegyük egy tálba. Fűszerezzük 1 fej reszelt vöröshagymával, 2 evőkanál natúr joghurttal, 1,5 evőkanál curryporral, fél teáskanál őrölt gyömbérrel, sóval, borssal és egy fél citrom reszelt héjával. Keverjük jól össze és formázzunk kis kolbászkákat belőle, tegyük a grillrácsra, és pár percig süssük.