Hozzávalók: 4 csirkemellfilé, 1 teáskanál fekete bors, 1 teáskanál őrölt kömény, 1 teáskanál fűszerpaprika, 4 szelet gépsonka, 2 őszibarack, 2 evőkanál natúr joghurt
A csirkemell filéket vágjuk hosszában ketté, úgy, hogy két nagy szeletet kapjunk. Szórjuk meg a fűszerekkel, majd kenjük meg a natúr joghurttal és tegyük a hűtőben legalább három órára.
Tegyünk a csirkemell szeletekre egy szelet sonkát, egy cikk őszibarackot (lehet befőtt is), és óvatosan göngyöljük fel. Tűzzük meg hústűvel, és a forró grillsütőn süssük pirosra. Kitűnően illik ehhez az ételhez az őszibarackból készített chutney.
Fűszeres barackos chutney
Hozzávalók: 1 zöld chili paprika, 125 g méz, 2-4 őszibarack, 1 gerezd fokhagyma
Tegyük a zöld chilit a grillre, várjuk meg míg a bőre megbarnul. Húzzuk le a bőrét és vágjuk kockára, ugyanúgy vágjuk össze a megtisztított barackokat is. Tegyük egy lábasba, adjuk hozzá a mézet és a reszelt fokhagymát is. Főzzük 20 percig és ezzel a fűszeres befőttel kínáljuk a csirketekercseket.
Ha többet készítünk, amikor az őszibaracknak szezonja van, forrón üvegekbe töltve , és szárazon kidunsztolva sokáig eltarthatjuk. Kitűnő minden grill ételhez, de ajánlom sajtokhoz is.