Hozzávalók: 1,5 kg meggy, 20 dkg vöröshagyma, 1 csomag mazsola, 30 dkg cukor, 2,5 dl málnaecet, 1-2 szál friss rozmaring, két teáskanál őrölt gyömbér, só
A meggyet magozzunk ki, tegyük egy nagy lábasba és adjuk hozzá a következő anyagokat:
a nagyobb kockákra vágott vöröshagymát, a mazsolát, a cukrot, a málnaecetet (ha nincs, akkor borecetet), a friss rozmaringot, az őrölt gyömbért és ízlés szerint sót.
Állandó kevergetés közben főzzük 40-45 percig. Ha csípősre szeretnénk készíteni, akkor 1-1 darab erős paprikát is tehetünk bele. Forrón töltsük üvegekbe, azonnal zárjuk le, majd fordítsuk fejre öt percre. Így tartósítószer nélkül tárolhatjuk hűvös és száraz helyen.
Sült pecsenyék, sajtok, rizses és tojásos ételek kiegészítője lehet.