Narancsos újrépa ropogós halszelettel

Vágólapra másolva!
A következő napokon nyári zöldségekkel és gyümölcsökkel készült ételek és sütemények receptjeit mutatja be szakácsunk, Kaldeneker György.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 70 dkg újrépa, három evőkanál vaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér, 1,5 dl friss narancslé, fél narancs reszelt héja, egy csokor friss petrezselyem, 1 kg tengeri halfilé, kevés liszt, kakukkfű, só, hal fűszerkeverék

Tisztítsunk meg a répát, majd vágjuk ujjnyi darabokra. Egy lábasban forrósítsunk fel két evőkanál vajat, tegyünk bele az összezúzott fokhagymát. Csak addig pároljuk, míg a fokhagyma sisteregni kezd. Tegyük bele az összevágott újrépát, fűszerezzük frissen reszelt gyömbérrel és ízesítsük sóval. Fedjük le, és pároljuk három percig.
Három perc után vegyük le a fedőt, állítsuk a lángot nagyra, majd öntsük a répa alá a narancslevet, valamint a narancs reszelt héját. Addig pároljuk, míg a leve elfő. Összevágott petrezselyemmel keverjük össze.

A tengeri halfiléket hal fűszerkeverékkel szórjuk meg, tehetünk rá friss összevágott kakukkfüvet is. Mártsuk lisztbe mindkét oldalát. Egy serpenyőbe forrósítsunk vajat, tegyük bele a halszeleteket, majd erős lángon mindkét oldalát süssük ropogósra.

Tálaláskor nagy lapostányérok közepére halmozzuk a párolt répát, tetejére egy-egy szelet halat tegyünk.

Elkészítési ideje: 40-50 perc

Egy adag kalóriaértéke: 394 kcal (1653 kJ)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!