A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Gyümölcsös ételek

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Az ajánlott receptekkel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy ezek az ételek az önök kedvenc gyümölcseivel is ugyanígy elkészíthetőek. Tehát ezek a receptek csak ötletek, a gyümölcsöket tetszés szerint variálhatják. Ügyeljenek azonban arra, hogy nem minden gyümölcs állaga, víztartalma egyforma. A puhább, lazább rostozatú gyümölcsöket mindig csak az utolsó másodpercekben, közvetlenül tálalás előtt adjuk az ételhez, és akkor már ne főzzük erős lángon.

Sült kacsacomb fahéjas meggyraguval

Hozzávalók: 4 db kacsacomb, 30 dkg friss meggy (vagy 1 üveg leszűrt befőtt), 1 dl vörösbor, 2 dkg vaj, 2 gerezd fokhagyma, néhány csepp szűrt citromlé, só, morzsolt kakukkfű, cukor, őrölt fahéj.

Az alaposan megtisztított, megmosott kacsacombokat enyhén besózzuk, bedörzsöljük kakukkfűvel.
A bőr alá tisztított fokhagymagerezdeket teszünk. Forró sütőben, gyakori locsolás mellett aranysárgára sütjük. Közben elkészítjük a meggyragut: a leszárazott meggyet alaposan megmossuk, kimagozzuk, kevés előhevített vajon átforgatjuk. Ízesítjük kevés cukorral, a fahéjjal, citromlével.
Tálaláskor a ropogós kacsacombot bevonjuk vele. Sült burgonyaropogóssal körítjük.

Elkészítési idő: 65 perc
Egy adag: 2860 kJ / 680 kcal
Ajánlott ital: Pécsi cirfandli


Grillezett almakoronák

Hozzávalók: 4 db nagyobb alma, 15 dkg csiperkegomba, 15 dkg kajszibarack (lehet befőtt is), 15 dkg füstölt sajt, 3 dkg vaj, só, őrölt fahéj.

A megmosott almákat korona alakúra félbefaragjuk, magházukat eltávolítjuk. A barackokat szintén megmossuk, héjukat lehúzzuk, magjukat eltávolítjuk és kisebb darabokra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, felszeleteljük. Kevés előhevített vajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a barackot is. Enyhén megsózzuk, ízesítjük őrölt fahéjjal. Betöltjük a kivájt almákba. Meghintjük reszelt, füstölt sajttal és grillsütőben aranysárgára sütjük.

Elkészítési idő: 45 perc
Egy adag: 1760 kJ / 420 kcal


Nyári pulykafalatok

Hozzávalók: 60 dkg pulykamell filé, fél kisebb sárgadinnye, 20 dkg görögdinnye, 10 dkg szeder, 2 db kivi, 4 dkg vaj, só, vaníliás cukor, őrölt fahéj.

A megmosott pulykamellből 4-5 dkg-os szeletkéket vágunk, kissé besózzuk mindkét oldalát. A sárgadinnye magházát kikanalazzuk, a görögdinnyéből a magokat kiszedjük. Mindkettőből kiszúróval golyókat vájunk ki. A kiviket meghámozzuk és felszeleteljük. A gyümölcsöket kevés előhevített vajon átforgatjuk vaníliás cukorral, őrölt fahéjjal.
Közben a maradék vajban a pulykaérméket aranysárgára sütjük. Bevonjuk a gyümölcsraguval, és vajas burgonyapürével körítjük.

Elkészítési idő: 50 perc
Egy adag: 1880 kJ / 450 kcal
Ajánlott ital: Siklósi olaszrizling

Korábban az [origo]-ban

Főszerepben a körte

Aranyunk, az alma

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!