Paradicsomos fürjtojássaláta
Hozzávalók: 12 db fürjtojás, 20 dkg paradicsom, 10 dkg kelbimbó, 1/2 szál póréhagyma, 1 dl ketchup, friss bazsalikom, só, 1 dl fehérbor
A fürjtojásokat keményre főzzük, lehűtjük, megpucoljuk. A kelbimbót enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A megmosott póréhagymát és paradicsomot felszeleteljük. A ketchupot kevés száraz fehérborral és friss vágott bazsalikommal elkeverjük. A félbevágott fürjtojást, kelbimbót, paradicsomot és póréhagymát keverőtálban lazán átkeverjük az öntettel. Tálalásig hűtőben tartjuk.
Elkészítési idő: 45 perc
Egy adag: 2640 kJ/630 kcal
Az Eurobor Pincészet italajánlata: száraz rosé - Mőcsényi Kékfrankos Rosé 2000
Sajtsaláta
Hozzávalók: 10 dkg trappista, 10 dkg füstölt sajt, 10 dkg Lajta sajt, 1 csomag retek, 10 dkg paradicsom, 1 köteg újhagyma, 1 szál kígyóuborka, 5 dkg aszalt szilva, 1 citrom, 1 evőkanál almaecet, 1 dl olívaolaj
A sajtokból, megmosott uborkából kifúró segítségével golyókat vágunk ki. A megmosott paradicsomot, retket és újhagymát vékony szeletekre vágjuk. A kimagozott aszalt szilvát negyedeljük. Az olajat kikeverjük az almaecettel, szurt citromlével. Az előkészített anyagokat lazán elkeverjük, és tálalásig hűtőben tartjuk.
Elkészítési idő: 35 perc
Egy adag: 1530 kJ/360 kcal
Ajánlott ital: száraz fehérbor - Szekszárdi Olaszrizling 2000
Sonkás karfiolsaláta
Hozzávalók: 50 dkg karfiol, 20 dkg gépsonka, 1 szál zeller, 10 dkg gomba, 3 dl majonéz, 1 evőkanál ételízesítő, 3 dkg vaj
A megtisztított karfiolt a Delikát ételízesítővel dúsított vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A gombát, szárzellert megtisztítjuk, felszeleteljük. A gépsonkát csíkokra vágjuk. Mindhármat kevés olvasztott vajon lepároljuk. Lehűtjük, átkeverjük majonézzel. Ezzel vonjuk be a karfiolokat.
Elkészítési idő: 50 perc
Egy adag: 1890 kJ/450 kcal
Ajánlott ital: száraz fehérbor - Etyeki Sauvignon Blanc 2000
Korábban
Ajánlat
Könyvajánló
Lajos Mari, Hemző Károly: 66 saláta
Lajos Mari: 99 saláta - angol