Cukkinis rizottó parmezánnal

Vágólapra másolva!
A következő napokon nyári zöldségekkel és gyümölcsökkel készült ételek és sütemények receptjeit mutatja be szakácsunk, Kaldeneker György.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 500 g cukkini, 15 ml olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 500 ml rizottó rizs, 1,25 liter zöldség alapleves, só, bors, 1 csomag kapor, 50 g vaj, frissen reszelt parmezán sajt

Egy nagy lábasba hevítsük fel az olívaolajat, tegyük bele az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Dinszteljük pár percig.
Adjuk hozzá a rizottó rizst, és az alapleves egyharmadát, állandó kevergetés mellett főzzük. Amikor elfőtte a levet, adjunk hozzá egy keveset az alaplevesből. Kóstoljuk meg, ha a rizs még nem elég puha, a leírt mennyiségű folyadék mellett kevés vizet is adhatunk hozzá.
Keverjük bele a felkarikázott cukkinit és pár percig forraljuk össze. Végül friss vajat keverjünk bele.
Tálaláskor szórjunk rá összevágott kaprot és parmezán sajtot. A rizottónak mindig folyósnak kell lennie mint egy főzelék. Kitűnő húsnélküli étel, de sült csirkével és grillezett hallal is fogyaszthatjuk.

Elkészítési ideje körülbelül 40-45 perc

Egy tányér körülbelül 380 kcal

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!