Rizses tonhalsaláta

Vágólapra másolva!
Ezen a héten halból készült finomságok receptjeivel ismertet meg bennünket szakácsunk, Kaldeneker György.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 3 evőkanál extra szűz olívaolaj, egy pohár rizs, 1 kávéskanál kurkuma, 1 olajos tonhal konzerv, pár szem kimagozott olajbogyó, 1 sárgarépa, 1 cukkini, 2 paradicsom, 1 lilahagyma, só, őrölt bors, citromlé, salátalevél

Egy lábasba tegyünk 3 evőkanál extra szűz olívaolajat, öntsük rá a rizst, és adjunk hozzá 1 kávéskanálnyi sót. Állandó kevergetés mellett forrósítsuk fel, vigyázzunk, ne piruljanak meg a rizsszemek. Öntsük fel másfél pohár forró vízzel, szórjuk bele a kurkumát. Forraljuk fel, majd fedővel takarjuk be, a lángot mérsékeljük minimálisra. Addig pároljuk, míg a rizs a főzőlevét fel nem szívja. Vegyük le a tűzről, majd hagyjuk kihűlni.

A kihűlt rizst villával lazítsuk fel, majd keverjük hozzá a következő anyagokat: a tonhalkonzervet (saját olaját is adjuk hozzá), a kimagozott olajbogyókat, a kis kockára vágott sárgarépát, cukkinit, paradicsomot, lilahagymát. Ízesítsük, sóval, őrölt borssal, citromlével. Keverjük össze, majd hűtőben hűtsük le.
Salátaleveleket tegyünk egy nagy tányérra, erre halmozzuk a rizssalátát, pár karika lilahagymával dekoráljuk.

Könnyű előételt is készíthetünk belőle. Nagy paradicsomok tetejét vágjuk le, kávéskanállal vájjuk ki a belsejét, töltsük meg a rizssalátával, helyezzük vissza a tetejét. Friss ropogós salátalevelekkel tálaljuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!