Hozzávalók: 1 nyúzott és kibelezett harcsa (kb. 1,5 kg), só, 1 fej fokhagyma, 2 pohár tejföl, 2 teáskanál pirospaprika, só, bors
A körethez: olívaolaj, 30 dkg mogyoróhagyma, 50 dkg apró újburgonya, 30 dkg sárgarépa
A harcsát dörzsöljük be kívül-belül alaposan sóval és zúzott fokhagymával. Tegyük egy tűzálló tálba, majd a farkuszonyát hústűvel tűzzük a szájához. A tejfölt keverjük össze a pirospaprikával, sóval, 3-4 gerezd zúzott fokhagymával és kevéske őrölt borssal. Kenjük a harcsa tetejére.
Szórhatunk rá friss petrezselymet, kakukkfüvet vagy bazsalikomot is.
Tegyünk a hal mellé apró tisztított hagymát, apró újburgonyát és répát is. A zöldségeket előtte egy-két evőkanál olívaolajjal csorgassuk meg és sózzuk.
Előmelegített sütőben 140-150 fokon süssük legalább 40 percig. Ha elkészült, villával óvatosan a gerince mellett fejtsük le a halhúst, köretként a vele sült zöldségeket tálaljuk.