Mentás-fokhagymás pesto

Vágólapra másolva!
Még nem késő a nyár fűszereit üvegekbe zárni, télire eltenni. Csodás fűszerpasztákat tudunk készíteni, amit télen könnyedén tudunk majd felhasználni. Ehhez szakácsunk, Kaldeneker György ad tippeket.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 2 csokor friss menta, 1 evőkanál dió, 1 csipetnyi só, 1 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, 3 evőkanál parmezán sajt

A mentaleveleket szedjük le a száráról, majd hideg vízben mossuk meg alaposan. Csepegtessük le és tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe. Adjuk hozzá a többi alapanyagot, majd addig vágjuk, míg pépes nem lesz. Szedjük át jól zárható befőttes üvegbe vagy műanyag tárolóedénykébe. Ezt a pestót nem hőkezeltük, ezért fagyasztószekrényben tároljuk. Felhasználás előtt egy órával vegyük ki, majd a maradékot tegyük vissza a fagyasztóba.

Tésztákhoz, kuszkuszsalátához, sült csirkéhez, bárányhoz, halakhoz, mártások ízesítésére, valamint paradicsomsaláta megbolondításához használhatjuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!