Hozzávalók: 150 g rizs, 6-8 szem mandarin, 1 kisebb fürt szőlő, 2 evőkanál mazsola, 2 evőkanál szeletelt pirított mandula, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál citromlé, 1 kávéskanál dijoni mustár, 1 csokor petrezselyemzöld
Egy fazékba forraljunk fel vizet, tegyünk bele sót, majd öntsük bele a rizst és addig főzzük míg puha nem lesz. Szűrjük le, majd hideg vízzel öblítsük le és hagyjuk kihűlni.
Tegyük egy nagy tálba, adjuk hozzá a kimagozott és félbevágott szőlőszemeket, mazsolát, mandarin gerezdeket, összevágott petrezselyemzöldet és a pirított mandulát. Salátás kanállal óvatosan keverjük össze.
Kis tálkában keverjük össze az olajat, mustárt és a citromlevet.
Tálaláskor színes saláta leveleket tegyünk egy nagy tányérra, erre halmozzunk a gyümölcsös rizssalátából, majd a tetejét csorgassuk meg az öntettel.