Hozzávalók: 3 db pirospaprika, 10 dkg dió, 10 dkg zsemlemorzsa, 3 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, só, őrölt bors, 4 db pisztráng, olívaolaj a sütéshez
A pisztrángok fejét vágjuk le, nyissuk szét, majd a gerinccsontnál megfogva kezünkkel óvatosan kezdjük a szálkákat lefejteni a húsról. Így egy nagy tenyérnyi, szálkamentes halszeletet kapunk.
A megmosott paprikákat tegyük egy sütőlapra, forró sütőben addig süssük, míg a bőre barnulni nem kezd. Ha kihűlt, húzzuk le a bőrét, magházát vegyük ki, és tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a fokhagymát, olívaolajat, sót, őrölt borsot, diót, zsemlemorzsát. Kézi mixerrel pürésítsük.
A pisztrángszeleteket alaposan forgassuk meg a sült paprikás szószban, majd serpenyőben, felhevített olajban mindkét oldalát süsük ropogósra.
Köretnek céklás rizottót, fokhagymás burgonyapürét vagy pestós tésztát kínáljunk.