Egy habüstbe tegyünk 3 egész tojást, adjunk hozzá 150 gramm cukrot és egy csomag vaníliás cukrot. Vízgőz felett, állandó keverés mellett addig verjük, míg sűrű habot nem kapunk. Vegyük le a gőzről, majd keverjünk bele egy evőkanál vízbe beáztatott zselatint, két zöldcitrom lereszelt héját és levét. Ha kicsit kihűlt, adjunk hozzá fél liter kemény habbá vert tejszínt is. Óvatosan keverjük össze, és legalább 6 órára tegyük a hűtőbe.
Egy kis lábasban forraljunk fel két deciliter tejet két teafilterrel, pár percig áztassuk benne, majd vegyük ki. Pár evőkanál cukorral ízesítsük. Majd tegyük vissza újra a tűzre. Hideg tejjel elkevert étkezési keményítővel sűrítsük be mártás sűrűségűre.
Az elkészült zöldcitrom-mousse-ból két gombócot tálaljunk egy nagy tányérra, csorgassuk körbe a teaszósszal, mentalevéllel és friss gyümölcsökkel tálaljuk.
Készíthetjük úgy is, hogy még folyós állapotban pezsgőspoharakba tálaljuk, hűtőbe tesszük, majd ha megdermed, utána öntjük a tetejére a teaszószt.